Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice Královéhradeckého kraje začaly dostávat respirátory z Číny

Nemocnice Královéhradeckého kraje se dnes dočkají roušek a respirátorů z páteční dodávky, kterou dovezla letadla do České republiky z Číny. Postupně by mělo v těchto nemocnicích skončit 49.400 ústenek a 22.600 respirátor. Třídy FFP2.

Další várka roušek a respirátorů už byla potřeba. Na konci minulého týdne nemocnice uvedly, že mají zásobu těchto ochranných pomůcek jen na několik dní.

Respirátory a roušky začala ráno nemocnicím rozvážet dodávka krajské společnosti Královéhradecká lékárna. Největší část ochranných pomůcek dostane krajská nemocnice v Náchodě, pod kterou spadá i ta rychnovská. Další si rozdělí nemocnice v Jičíně, Trutnově a Dvoře Králové nad Labem.

Roušky a respirátory z dodávky z Číny, dostanou podle hejtmanství i záchranáři, nemocnice ve Vrchlabí, lékařské pohotovostní služby a odběrové sestry. Kromě zdravotnictví budou ochranné pomůcky směřovat i pracovníkům v sociálních službách.

V Královéhradeckém kraji, je 18 pozitivních případů nákazy novým koronavirem. Nejvíc nemocných, celkem 11, bylo zjištěno v okrese Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky roušky, respirátory, nemocnice Královéhradeckého kraje, zásilka, nemocnice, respirátor, Královéhradecký kraj, Čína, rouška, Česko, Královéhradecká lékárna a.s., Nemocnice Vrchlabí, s.r.o., Náchod, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Královéhradeckého kraje začaly dostávat respirátory z Číny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.