Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové od pondělí uzavře všechny mateřské školy ve městě

Město Hradec Králové od pondělí 23. března uzavře kvůli epidemii COVID-19 všechny ještě otevřené mateřské školy. Výjimkou bude Mateřská škola Kamarád ve Veverkově ulici, která bude sloužit pro děti zdravotníků či bezpečnostních sborů. Již v pátek 20. března radnice uzavře Jesle Orlická, které jsou jediné ve městě.

Provoz mateřských škol město začalo redukovat ve čtvrtek 12. března. Z 33 školek tak bude ve čtvrtek a v pátek v provozu posledních osm, od pondělí zůstane v chodu jediná. Městské mateřské školy v Hradci Králové navštěvuje asi 1000 dětí.

Město také z preventivních důvodů zakázalo veřejnosti vstup na terasy pod Velkým náměstím v historickém centru. Chce tím eliminovat shlukování lidí. "Magistrát již přijal dvě stížnosti právě na shlukování lidí," řekla mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová.

Po městě jezdí vozy městské policie a z reproduktorů informují občany o opařeních v boji s koronavirem, například o povinnosti používat roušky a jiné ochranné prostředky. Všechny budovy magistrátu a Městské policie Hradec Králové byly pro veřejnost uzavřeny. Úřední hodiny jsou je ve středu od 13:00 do 16:00, a to pouze k vyřízení agendy občanských průkazů.

V Hradci Králové byly také dočasně zrušeny zóny placeného parkování, které provozuje na základě koncese od města soukromá společnost ISP Hradec Králové. Parkovací domy Katschnerka, RegioCentrum a Jana Gayera fungují bez změny režimu.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky ČR, zdraví, správa, školy, koronavirus, Hradec Králové, mateřská škola, Mateřská škola Kamarád, magistrát, Jan Gayer, ISP Hradec Králové, a.s., Velké náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Hradec Králové od pondělí uzavře všechny mateřské školy ve městě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.