Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nakažených v Královéhradeckém kraji je 14. Od včerejška jsou potvrzené další dva případy

Počet potvrzených případů nákazy novým koronavirem dnes v Královéhradeckém kraji opět vzrostl. K dnešní 9:00 krajští hygienici evidují 14 případů, o dva více než v úterý odpoledne. Nikdo z nakažených nemusel být hospitalizován, průběh nemoci je mírný.

Dva noví pacienti jsou dcery, ročník narození 2010 a 2013, v úterý hlášeného desátého potvrzeného případu, kterým je žena narozená roku 1977. Všichni tři žijí ve společné domácnosti na Hradecku, kde jsou v domácí izolaci. Nedávno se vrátili z Rakouska. "Sdílely plošně vyhlášenou karanténu, zdravotní stav je dobrý, bez hospitalizace," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Veronika Krejčí.

Testovaných na nákazu koronavirem bylo dnes dopoledne v kraji 117, z nichž 101 mělo negativní výsledek, 14 pozitivní. Na výsledek čekali dva testovaní lidé, uvedli k 9:00 krajští hygienici. Kolik lidí zůstávalo v domácí izolaci, neuvedli.

Prvním nakaženým v Královéhradeckém kraji byl Američan, který trvale žije v Praze, ale v domácí karanténě je v hradeckém kraji. Jeho případ byl potvrzen v pondělí 9. března.

V sousedním Pardubickém kraji je aktuálně potvrzených 14 pacientů s koronavirem. Vedení kraje tak podle všeho brzy nařídí povinně nosit roušky. 

Česká republika má celkem 464 potvrzených případů nákazy koronavirem. V úterý přibilo 81 nakažených. Vyléčeni zůstávají tři lidé. Testů bylo provedeno přes 7600. 

Foto Vít Hassan

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Královéhradecký, FOTO, Královéhradecký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Rakousko, Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nakažených v Královéhradeckém kraji je 14. Od včerejška jsou potvrzené další dva případy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.