Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Projekt Hradec šije roušky hledá dobrovolnice. Chce zásobit lidi v první linii

Projekt „Hradec šije roušky“ chce svými rouškami zásobit lidi v první linii. Prodavače, řidiče MHD, lékárníky a pomůže i Fakultní nemocnici Hradec Králové. Organizátoři projektu mají v plánu vyrobit šest tisíc roušek. Zapojit se může každý.

Projekt funguje na jednoduchém principu. Organizátoři zajistí materiál, dobrovolníci jej zpracují, ušijí roušky a vrátí zpět.  „Až jí dojde materiál, přijde si pro balíček, ve kterém je připraven materiál na 28 roušek. Kolik balíčků si odnese, je na ní. Až to ušije, vrátí nám roušky. Vše evidujeme,“ říká zakladatel projektu Hradec šije roušky Pavel Vrbický

Organizátoři chtějí pro lidi v první linii ušít zhruba 6 tisíc kusů roušek. Dnes začali první roušky rozdávat. „V první řadě vykryjeme pokladní a prodavače obchodů s potravinami. Kdo roušku dostane, musí si jí sám vysterilizovat,“ říká Vrbický. V druhé řadě se roušky dostanou do sociálních služeb a pro ostatní lidi v první linii. „V případě nutnosti jsme připravení pomoct i Fakultní nemocnici Hradec Králové,“ dodává Vrbický. 

Projekt hledá dobrovolníky

„Apelujeme na všechny ženy, které umí šít, například maminky na mateřské, babičky… aby se nám ozvaly a pomohly se šitím,“ doplňuje za organizátory Ilona Dvořáková. Dobrovolnice ale i dobrovolníci se mohou hlásit na webové adrese projektu. 

Pomoc hledá i Divadlo Drak

I krejčové Divadla Drak v Hradci Králové se pustili do šití roušek. „Zásobujeme jimi jak lékaře, tak lékárníky nebo městskou policii,“ řekla za divadlo Martina Marková. V tuto chvíli jim ale došli keprové tkanice a pasovky. 

„Pokud někdo má tkalouny doma a bude nám ochotný je věnovat, může je donést přímo do Divadla Drak,“ předem děkuje Marková. 

Ohodnoť článek

Foto Brněnská Drbna

Štítky roušky, Hradec šije roušky, Hradec Králové, pomoc, koronavirus, rouška, projekt, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Pavel Vrbický, materiál, Divadlo Drak, Martina Marková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Hradec šije roušky hledá dobrovolnice. Chce zásobit lidi v první linii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.