Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové zařídila hlídání dětí svých lékařů. Pomáhají studenti z UHK

Fakultní nemocnice včera spustila provoz Dětského klubu pro děti svých zaměstnanců. Aktuálně je hlídání zařízeno pro deset dětí, kapacita však může být dále navýšena. Studenti z Univerzity Hradec Králové budou hlídat děti denně vždy od 6:00 do 15:30.

„Považujeme za důležité zajistit našim zaměstnancům v současné situaci možnost hlídání dětí v pracovní době, aby mohli chodit do práce a pečovat o pacienty,“ uvedl ředitel nemocnice Vladimír Palička. Doteď projevilo zájem o pohlídání dětí několik desítek zaměstnanců.

Dětský klub funguje v budově u vjezdu do areálu nemocnice. Do ní nemají přístup ani pacienti ani další veřejnost. Ke vstupu potřebujete povolení. V celé budově jsou zvýšená hygienická opatření, například průběžná dezinfekce. Pří příchodu je kontrolováno každé dítě a jeho zdravotní stav. To vše za přítomnosti rodičů.

V nemocnici pomáhá o děti pečovat například student čtvrtého ročníku Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové Martin Řehák. „Po zavření základních škol jsem se začal zajímat o to, kde bych mohl pomoci. Práce s dětmi mě baví a určitě usnadním situaci rodičům malých dětí, kteří by nyní nemohli pracovat,“ řekl student.

„Výzvu s prosbou jsme rozšířili našimi komunikačními kanály mezi studenty UHK a mohu hrdě prohlásit, že naši studenti v době krize čestně obstáli. Bez váhání se k této dobrovolnické činnosti přihlásilo šest desítek dobrovolníků,“ popisuje aktivitu studentů UHK rektor Kamil Kuča.

Nemocnice spolupracuje i se Žirafou

„Nemocnice dohodla spolupráci také s Rodinným centrem Žirafa, které zajišťuje hlídání dalších 20 dětí zaměstnanců,“ napsal v tiské zprávě mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Nemocnice je také v úzkém kontaktu s Krajským úřadem Královéhradeckého kraje a Magistrátem města Hradec Králové ohledně provozu vybraných škol pro děti zdravotníků, hasičů a policistů.

Ohodnoť článek

Foto Budějcká Drbna

Štítky hlídání, UHK nemocnice, Hradec Králové, lékaři, děti, studenti, Univerzita Hradec Králové, nemocnice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Martin Řehák, Jakub Sochor, Kamil Kuča, Magistrát města Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové zařídila hlídání dětí svých lékařů. Pomáhají studenti z UHK  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.