Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plánované operace a vyšetření odkládá i nemocnice v Trutnově. Tatínkové nesmí k porodům

, aktualizováno 16. března 2020, 17:10

Kvůli situaci kolem koronaviru, zrušila Oblastní nemocnice Trutnov s okamžitou platností veškeré plánované operace a vyšetření, která je možné odložit.

Ode dneška nemocnice poskytuje jen zdravotní péči pro akutní pacienty a stavy po operacích. Netýká se to ale onkologických pacientů. O ty je pečováno ve stejném rozsahu. Zrušený je veškerý neakutní provoz v nemocnici. Jde tedy o všechny operace, které nejsou nezbytné a plánovaná vyšetření ve specializovaných ambulancích.

Cílem je zachovat schopnost nemocnice poskytovat zdravotní péči potřebným pacientům a minimalizovat kontakty na nezbytné minimum.

Platí tu zákaz přítomnosti otce u porodu

Od dnešního dne, se vzhledem k rozšíření nákazy COVID-19 a ochrany zdraví pacientů, platí zákaz otce u porodu. Rodičku mohou doprovodit jen na příjem.Po předání pacientky porodní asistence musí budovu opustit.

V nemocnicích Královéhradeckého kraje, se tak dnes dokončily plánované výkony. Od zítřka všechny nemocnice ve Zdravotnickém holdingu Královéhradeckého kraje přestávají operovat neakutní plánované operace. „Uzavřou se také některé poradny, nadále budou fungovat ambulance pro akutní potíže,“ doplňuje mluvčí holdingu Lucie Chytilová.  

Vyjímku tvoří onkologičtí pacienti, o ně bude postaráno nadále ve stejném režimu, stejně tak porody a akutní stavy.

K rušení plánovaných neakutních operací a omezení provozu ambulancí, přistoupila ode dneška i Fakultní nemocnice Hradec Králové. I tady je ale akutní péče o pacienty zajištěna.

Roušky a respirátory v nemocnicích Královéhradeckého kraje stále chybí

„Roušky a respirátory stále nejsou, jejich zásoby jsou nedostatečné a čekáme na dodávku, není ovšem zatím stále jisté, kdy dorazí a zda něco bude směřovat do nemocnic. Podle informace z Krajského řadu Královéhradeckého kraje radní schválili nákup 200.000 respirátorů N95 resp. FFP2 z mimoevropského zdroje, dodání 6-7 dní," říká Chytilová.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky nemocnice Trutnov, Fakultní nemocnice Hradec Králové, omezení operací, vyšetření, nemocnice, porod, pacient, Trutnov, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plánované operace a vyšetření odkládá i nemocnice v Trutnově. Tatínkové nesmí k porodům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.