Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové ruší operace a omezí ambulance

Fakultní nemocnice Hradec Králové od pondělí zruší kvůli epidemii nemoci COVID-19 všechny plánované neakutní operace a omezí provoz ambulancí. Akutní péče o pacienty bude nadále zajištěna, uvedla dnes nemocnice. Nemocnice je největším zdravotnickým zařízením na východě Čech.

"V současné epidemiologické situaci je provoz fakultní nemocnice soustředěn na péči o nemocné COVID-19 a osoby ve zvýšeném riziku," uvedl ředitel nemocnice Vladimír Palička.

Nemocnice k opatřením přistoupila kvůli ochraně zdraví veřejnosti, pacientů i zaměstnanců nemocnice. Opatření bude v platnosti do odvolání.

V nemocnici platí nadále zákaz návštěv většiny lůžkových oddělení. Pro své zaměstnance nemocnice připravila možnost hlídání dětí.

Hradecká fakultní nemocnice má na 39 pracovištích 1360 lůžek a každoročně hospitalizuje kolem 41.000 pacientů, z toho zhruba 40 procent podstoupí operaci. Ambulantně ošetří lékaři v nemocnici za rok asi 700.000 pacientů. Nemocnice zaměstnává na 4000 lidí.

V Královéhradeckém kraji se počet potvrzených případů nákazy novým koronavirem oproti sobotě zvýšil ze sedmi na osm. K nemocným přibyla šestadvacetiletá žena s bydlištěm v Pardubickém kraji, která byla na návštěvě v Hradci Králové. V celé ČR je nakažených přes 230.

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Hradec Králové

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, pacient, COVID-19, Česko, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové ruší operace a omezí ambulance  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.