Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Víkendové bouřky zaměstnaly hasiče, řešili desítky událostí

Víkendové bouřky zaměstnaly především hasiče na Náchodsku, Vrchlabsku a Hradecku.

V Hradci Králové řešili například zapálený strom na Slezském Předměstí. „V lokalitě Nad jezem došlo k požáru stromu po úderu bleskem. Strom byl rozštípnutý a prohoříval zevnitř. Jednotka zlikvidovala oheň pomocí vysokotlakého proudu, ale i přesto bylo nutné strom pokácet,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová.

V Chlumci nad Cidlinou v části Kladruby zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce. „Došlo zde k utržení části svahu s hlínou, která poté ucpala vozovku. Hasiči se na místě domluvili se starostou města i policisty na způsobu odklizení nánosů bahna z komunikace, zajištění technických prostředků a poté pomohli se samotným úklidem,“ popsala Götzová.

Po vydatném dešti zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči z Náchoda, ale i Provodova-Šonova na několika místech, kde odčerpávali vodu. „ Jednalo se například o čerpání vody pod viaduktem v Plhovské ulici, v Nerudově ulici čerpaly jednotky vodu ze sklepů rodinných domů nebo z laguny, která se vytvořila v Pražské ulici za rodinnými domy. Ve Václavicích pak čerpali hasiči vodu a bahno také ze sklepa rodinného domu,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, HZS, bouřky, zásah, Královéhradecký kraj, okres Náchod, strom, rodinný dům, Chlumec nad Cidlinou, Nový Bydžov, Kladruby nad Labem, Slezské Předměstí, Náchod, bouřka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendové bouřky zaměstnaly hasiče, řešili desítky událostí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.