Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hradecký magistrát je zavřený, úřad v Náchodě omezil provoz. V Hradci se uzavřou i některé školky

Od dnešního dne, se budete na Magistrát Hradce Králové dobývat marně. Je uzavřený. Po dobu trvání nařízení vlády ohledně volného pohybu osob, budou úřední hodiny v mimořádném režimu.

„Hradecký magistrát je pro veřejnost kompletně uzavřený, jsou zavedeny pouze mimořádné úřední hodiny ve středu od 13 do 16 hodin. Tyto hodiny budou sloužit pouze k vyřízení potřebné agendy u občanských průkazů, a to zejména v případě ztráty. Zaměstnancům magistrátu byl v některých případech umožněna práce z domova, ale někteří zůstávají stále na úřadě. Je tedy možné se na ně v případě potřeby obracet telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu,“ říká tajemnice magistrátu města Markéta Bartušová.

Omezený provoz je s ohledem na mimořádná opatření i Městský úřad v Náchodě. V Pondělí a ve středu, bude otevřený jen od 14:00 do 17:00. „Abychom mohli vyhovět všem klientům v této mimořádné situaci, rušíme elektronický objednávkový systémI nadále prosím zvažte, zda vyřízení Vaší záležitosti v prostorách městského úřadu a s jeho zaměstnanci by bylo možné odložit,“ říká mluvčí Náchoda Nina Adlof.

Provoz Městské policie v Náchodě, je bez omezení.

Do odvolání se nebude vybírat parkovné na parkovištích „u Bílé růže“ a v areálu bývalé Tepny (parkoviště TS Náchod) „Kvůli omezení osobního kontaktu při předávání plateb, je provoz parkovacích automatů ve městě bez omezení," dodává Adlof.

Provoz sběrného dvora Technických služeb Náchod s.r.o. a plánovaný svoz bioodpadu bude probíhat dle harmonogramu.

Mateřské školy, které zůstanou v Hradci Králové otevřeny

Po nařízení vlády bude pro potřeby hradecké fakultní nemocnice, příslušníků integrovaného záchranného systému, strážníků a dalších zachován provoz mateřské školy Kamarád v Hrubínově a Veverkově ulici. „Otevřeno bude také pro kmenové děti, které školku pravidelně navštěvují. Stejným způsobem bude fungovat i mateřská škola Mandysova. Současně jsme připraveni zajistit také péči o děti ve věku šest až deset let, a to pro hradeckou fakultní nemocnici, policisty, strážníky, hasiče a další. Školky, které zůstávají v provozu, mají zajištěno, že děti budou ve skupinách do 15 osob,“ říká náměstek primátora pro oblast školství a sociálních věcí Martin Hanousek.

Školky, které se v Hradci Králové uzavřou

Od zítřka se uzavřou tyto školky: MŠ Svobodné Dvory, MŠ Podzámčí, MŠ Sluníčko, MŠ Holubova při ZŠ Úprkova . Od středy bude uzavřena mateřská škola Březhrad, Třebechovická, Na Biřičce a Malšova Lhota.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky Hradec Králové, Náchod, úřad, magistrát, uzavření, omezení, školky, Magistrát města Hradec Králové, mateřská škola, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký magistrát je zavřený, úřad v Náchodě omezil provoz. V Hradci se uzavřou i některé školky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.