Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Uzavření hranic mezi Českou republikou a Polskem, se dotkne i výstupu na Sněžku

Uzavření hranic na základě rozhodnutí české i polské vlády, má dopad na návštěvníky Krkonošského národního parku. Ode dneška je zakázáno vstupovat z území České republiky do Polska. Z neděle na pondělí to bude platit i opačným směrem. Tedy z Polska do České republiky.

Zákaz se týká značených i neznačených turistických cest. Nepřístupná bude i hraniční červeně značená cesta zvaná Hřebenovka, neboli Cesta česko-polského přátelství. A to včetně výstupu na vrchol Sněžky po hraniční trase. „Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) doporučuje návštěvníkům Krkonoš, vybírat si méně populární a „proslavená“ místa, aby tak předešli riziku vzniku větších skupin,“ je uvedeno na webu KRNAP.

Zavřené jsou tu také restaurace všech horských bud v Krkonoších – některé boudy ovšem dokázaly zareagovat nabídkou občerstvení prodejem přes okénko. V polském KPN jsou všechny horské boudy uzavřeny.

Provoz musela ukončit i krkonošská lyžařská střediska a nejezdí většina lanovek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KRNAP

Štítky Sněžka, výstup, hranice, zákaz, nařízení vlády, Polsko, Česko, Krkonošský národní park, Vláda Polské republiky, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavření hranic mezi Českou republikou a Polskem, se dotkne i výstupu na Sněžku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.