Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Zápas bez fanoušků Mountfield proti Karlovým Varům prohrál 3:5

Před prázdnými tribunami domácí Mountfield HK podlehl v druhém utkání předkola Karlovým Varům 3:5. Série hraná na tři vítězství je proto vyrovnaná a za stavu 1:1. Další zápas je v plánu ve čtvrtek v Karlových Varech, kde se bude hrát i v pátek.

„Hokej hrajeme pro fanoušky, a když tam nejsou, tak je to takové divné,“ řekl hned po zápase dvaadvacetiletý forvard Hradce Králové Radovan Pavlík. A sám přiznává, že by mohl zápas skončit úplně jinak. „Možná by nás hnali dopředu, když jsme prohrávali 2:3 a vyrovnali,“ doplňuje Radovan Pavlík. 

Snad jedinou možnou výhodou mohlo být pro hráče to, že ze střídačky slyšeli každé slovo trenéra. „Tohle jsem zažil naposledy když jsem trénoval žáky,“ řekl po zápase kouč domácího týmu Vladimír Růžička. S tím konec konců souhlasil i útočník Petr Koukal. Ten celý zápas hodnotil s nadsázkou. „Je ale pravda, že takhle je alespoň hezky slyšet Radek Smoleňák,“ řekl s úsměvem Koukal. 

Podle kapitána domácího týmu šlo nakonec a relativně dobrý hokej. "Na to, že se hrálo bez lidí, měl hokej docela tempo. Bylo to ale živé z obou stran, i střídačky žily," řekl domácí kapitán Radek Smoleňák.

Bez fanoušků se budou hrát i další zápasy 

Další předkola hokejové extraligy bude hrát Mountfield HK ve čtvrtek a v pátek na ledě Karlových Varů. Čtvrteční zápas začíná v 19 hodin, páteční už v pět odpoledne. I tyto dvě utkání se odehrají bez fanoušků. 

Hodnocení trenérů

Vladimír Růžička (Hradec Králové): "Měli jsme špatný vstup do utkání a dostali jsme hned gól. Ve druhé třetině se nám to podařilo obrátit při oslabení, která nás ale stála hodně sil, protože jsme čtyři ve třetině. Ve třetí třetině už nám to tak nejezdilo, soupeř využil našich chyb v obraně, dal gól a my jsme už v závěru nedokázali vyrovnat."

Martin Pešout (Karlovy Vary): "Podařilo se nám dostat se do vedení a hru kontrolovat, ale bohužel v době, kdy jsme měli tři přesilovky za sebou, jsme sami pustili domácí do hry a oni otočili výsledek. Pak jsme tam měli špatnou pasáž asi pěti minut, kdy domácí mohli dát z několika brejků na 3:1 a asi by bylo po zápase, ale naštěstí se nám podařilo vyrovnat na 2:2. Třetí třetina už byla nahoru dolů. Nám se podařilo dát gól, pak jsme minichybou na červené čáře pustili domácí k vyrovnání, ale paradoxně nás to ještě víc nakoplo a dokázali jsme vstřelit další gól."

Góly: 22. Perret (Jergl), 27. Jergl (TS), 56. Koukal (Smoleňák) – 1. Flek (Gríger), 37. Eminger (V. Polák, Graňák), 42. Skuhravý (Vondráček), 59. V. Polák (Černoch, Kohout), 60. Vondráček (Graňák). 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Souček / Mountfield HK

Štítky Mountfield HK, Karlovy Vary, Hradec Králové, omezení, zápas, prohra, prázdná hala, HC Energie Karlovy Vary, Mountfield Hradec Králové, Petr Koukal, Radek Smoleňák, Radovan Pavlík, Vladimír Růžička, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zápas bez fanoušků Mountfield proti Karlovým Varům prohrál 3:5  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.