Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bazény, divadla a dokonce některá kina v Královéhradeckém kraji zůstávají otevřená. Kam vyrazit?

Včera si koronavirus v České republice vyžádal zatím nejradikálnější opatření. Od večera jsou zakázané kulturní a společenské akce, sportovní události, plesy, poutě, kina, divadla a všechny akce nad sto návštěvníků. Zavřené jsou i školy a s dětmi tak někteří rodiče zůstávají doma.

Nařízení Bezpečnostní rady státu se týká i některých památek v Královéhradeckém kraji. I přes tato omezení je řada institucí, které fungují prakticky bez omezení. S dětmi sice do kina nevyrazíte, ale pořád je můžete vzít do bazénu nebo Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem.

V Hradci Králové se do bazénu nedostanete. V Jičíně je stále otevřený

„Provoz sportovních zařízeních, jako jsou zimní stadion nebo Aqua Centrum, bude zachován do maximální kapacity 100 lidí,“ řekl mluvčí města Jičín Jan Jireš. Otevírací doba Auqa Centra v Jičíně zůstává bez omezení.

V Hradci Králové však zůstává bazén zavřený. „V provozu zatím v aquacentru zůstává finská sauna a ubytovna. V provozu je také Wellness studio Flošna vzhledem k maximální kapacitě 81 návštěvníků,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová.

Divadlo Drak otevřelo Labyrint i ve všední dny

Labyrint Divadla Drak v Hradci Králové bývá otevřený pouze o víkendu, výjimečně bude přístupný denně. „Chceme vyjít vstříc rodinám, které zůstanou doma s dětmi,“ řekla za Divadlo Drak Hradecké Drbně Martina Marková.

V případě, že se počet návštěvníků v budově dostane ke stovce, nebudou další návštěvníci do Labyrintu vpuštěni. „Přijít můžete ve všedních dnech, a to vždy od 10.00 do 17.00 hodin,“ dodává Marková.

Galerie moderního umění Hradec Králové

I galerie na Velkém náměstí v Hradci Králové zatím funguje bez omezení, dle standartní otevírací doby. „Žádnou paniku GMU je otevřena dle běžné otevírací doby. Přijďte se rozptýlit pohledem na umění,“ napsalo vedení galerie na svůj facebookový profil.

Muzeum východních Čech zůstává v provozu

Pro návštěvníky v budově Muzea východních Čech Hradec Králové se prakticky nic nemění – alespoň co se týče otevírací doby. „Provoz muzea zůstává nadále nepřerušen,“ řekla mluvčí muzea Lucie Peterková.

Pro všechny návštěvníky muzea zavádí přísnější hygienické opatření. „Dále bude omezen vstup pro větší počet lidí,“ dodává Peterková.

Otevřené zůstávají velká obchodní centra i obchody

Bez omezení fungují i všechna velká obchodní centra v Hradci Králové a Královéhradeckém kraji. Jediné omezení se týká multikina Cinestar, které přerušilo veškeré své promítání. „Za daných okolností je společnost přesvědčena, že pouhým omezením počtu osob v uzavřeném prostoru nebude dosažen požadovaný účinek nařízeného mimořádného opatření,“ sdělila síť multikin.

Jedno z otevřených kin zůstává například v Jičíně. Promítání budou ale kapacitně omezena na 80 míst a ruší se ale vyprodaná promítání.

Bez omezení funguje i Safari Park ve Dvoře Králové

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem je další z institucí, které se nařízení vlády netýká. Její provoz tak zatím omezen není a platí standartní otevírací doba. „Zatím máme provoz bez omezení. V případě dalšího nařízení vlády budeme její rozhodnutí pochopitelně respektovat,“ řekla mluvčí zahrady Markéta Grúňová.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, omezení, vláda, otevírací doba, Hradec Králové, Divadlo Drak, bazén, kino, zoo, divadlo, Královéhradecký kraj, muzeum, labyrint, Jičín, Česko, Dvůr Králové nad Labem, ZOO Dvůr Králové, galerie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazény, divadla a dokonce některá kina v Královéhradeckém kraji zůstávají otevřená. Kam vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.