Počasí dnes21 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Správci krkonošského národního parku řeší nepovolený vjezd terénního auta do Lvího dolu

Strážci krkonošského národního parku o víkendu zaregistrovali odstavené menší terénní auto na konci Jeleního dolu. Byl v místě, kam auta nesmějí. Teď mu hrozí vysoká pokuta.

Řidič nechal stát auto přibližně čtyři kilometry od oficiální cesty v 1. zóně parku. To je nejpřísněji chráněná oblast. „Bez povolení sem nemáte právo vjet. Navíc jsou v celém Jelením a Lvím dole upravené i lyžařské stopy,“ řekl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Vjezd do míst, kam se nesmí  bez povolení, je podle Drahného  jedním ze dvou nejčastějších přestupků . Hned po zákazu vstupu.

Teď se zjišťuje, kdo byl řidičem a proč na místo vjel. „Zahájeno bylo už správní řízení, ve kterém se pokuta odvíjí podle závažnosti a na lokalitě. Ta může být v řádech tisíců, případně nižších desítek tisíc korun,“ dodává Drahný.

Před pěti lety chtěl vjet mladý řidič dokonce na Sněžku

Ve sportovním autě, se chtěl vydat čtyřiadvacetiletý řidič po cestě, která je jen pro pěší.  Jel po chodníku v Obřím dole, jenže se daleko nedostal.  Po dvou kilometrech v zakázané zóně, se jeho vůz zasekl.  Z místa ho museli vyprošťovat hasiči.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj KRNAP

Štítky KRNAP, Lví důl, Jelení důl, nepovolený vjezd, terénní vůz, správci, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku, Jelení, Sněžka, terénní vozidlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správci krkonošského národního parku řeší nepovolený vjezd terénního auta do Lvího dolu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.