Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Královéhradecký kraj eviduje první případ člověka s koronavirem. Potvrdil to opakovaný test

Teď už je to definitivní. Královéhradecký kraj má první případ člověka s koronavirem. Je jím muž ze Spojených státu amerických, který je na chalupě v okolí Týniště nad Orlicí. V tomto konkrétním případě byla nařízena domácí karanténa.

Případ potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch už včera. Mylně však informoval o tom, že jde o pacienta z Hradce Králové.

Vzorky byly odebrány v hradecké Fakultní nemocnici. Na výsledky nepotvrzeného případu se ale ještě dnes čekalo. Národní referenční laboratoř Státního zdravotního ústavu před chvílí potvrdila., že muž je skutečně pozitivní na COVID-19.

„Dnes laboratoř Fakultní nemocnice Hradec Králové do 15 hodin provedla pět rozboru, všechny byly negativní," řekl mluvčí Fakultní nemocnice Jakub Sochor.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Týnišťsko, Hradec Králové, nákaza, Královéhradecký kraj, COVID-19, USA, Týniště nad Orlicí, Adam Vojtěch, Státní zdravotní ústav, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj eviduje první případ člověka s koronavirem. Potvrdil to opakovaný test  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.