Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Epidemie chřipky je v hradeckém kraji na ústupu

Epidemie chřipky a akutních respiračních onemocnění je v Královéhradeckém kraji na ústupu. Počet nemocných tento týden v kraji klesl o 14 procent na 1242 nemocných v přepočtu na 100.000 obyvatel. Představuje to asi 6800 nemocných. K dnešku bylo v kraji 34 případů klinicky závažného onemocnění chřipkou, z toho tři lidé zemřeli.

"Nemocnost související s výskytem respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového charakteru klesá a pokračuje tak další slábnutí chřipkové epidemie," řekla mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí. Epidemie vrcholila na začátku února, kdy bylo 1868 nemocných na 100.000 obyvatel.

Nejvíce nemocných bylo tento týden opět na Trutnovsku. Naopak nejméně nemocných bylo hlášeno z Náchodska, zatímco před týdnem bylo nejvíce nemocných na Rychnovsku.

Nemocnice v Královéhradeckém kraji sice kvůli chřipce na konci února zákazy návštěv zrušily, ale tento týden je opět zavedly. A to preventivně kvůli nebezpečí nákazy nemocí COVID-19, kterou způsobuje nový koronavirus.

Loni na konci první dekády března již byla chřipková epidemie v Královéhradeckém kraji u konce. Počet nemocných byl tehdy na úrovni 970 případů na 100.000 obyvatel. Loni bylo kvůli chřipce v kraji 53 případů klinicky závažného onemocnění, z toho 14 lidí zemřelo.

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, nemoc, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie chřipky  je v hradeckém kraji na ústupu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.