Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Většina koupališť v hradeckém kraji již zahájila sezonu

Většina koupališť v Královéhradeckém kraji již díky teplému počasí posledních týdnů zahájila sezonu. Návštěvnost zatím patří k nejvyšším za poslední léta. Ve čtvrtek otevřelo koupaliště v Chlumci nad Cidlinou na Hradecku, o víkendu by mělo návštěvníky přivítat koupaliště v Meziměstí v Broumovském výběžku. Voda ke koupání je v koupalištích bez závad. Pouze v Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku hygienici upozornili na sníženou průhlednost vody.

Jako první v kraji zahájilo letošní sezonu koupaliště Flošna v Hradci Králové, a to 12. května. „Dosud přišlo asi 13 tisíc lidí, což je po roce 2012 druhá největší návštěvnost pro květen a začátek června,“ řekl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka. O úspěchu sezony však podle něj rozhodnou prázdninové měsíce červenec a srpen.

Otevřeno již mají také například koupaliště v Jičíně, Třebechovicích pod Orebem, Jaroměři, Lodíně, Milovicích, Pecce, Dachovech, Dvoře Králové nad Labem, Nové Bydžově, Opočně, Dobrušce. Na konci příštího týdne zahájí sezonu koupaliště v Trutnově, Vamberku, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a v Polici nad Metují. V Kostelci nad Orlicích chystají otevření koupaliště na 22. června.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Jinde není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky voda, koupání, léto, koupaliště, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Chlumec nad Cidlinou, Meziměstí, Jan Konvalinka, Hradec Králové, Flošna, Jičín, Třebechovice pod Orebem, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina koupališť v hradeckém kraji již zahájila sezonu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.