Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kvůli Babišovi mi vyhrožují smrtí, říká hradecký europoslanec Tomáš Zdechovský

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) z Hradce Králové se bude právně bránit proti výroku premiéra Andreje Babiše (ANO), který jej v pátek označil za vlastizrádce. Babiš mu vyčítá především to, že v Evropském parlamentu otevírá téma jeho možného střetu zájmů. Podle premiéra tak postupuje proti české vládě. Kvůli jeho výroku nyní několik lidí Zdechovskému vyhrožuje smrtí.

„Zdechovský a Peksa jsou vlastizrádci, měli by bojovat za české zájmy,“ řekl Andrej Babiš. Zároveň zopakoval, že ve střetu zájmů není. Reagoval tak na návštěvu Tomáše Zdechovského a Mikuláše Peksy (Piráti) v Praze.

„Mafiánské praktiky nemají v naší zemi místo. Během mise se ukázalo, že střet zájmů Andreje Babiše je větší, než se zdálo. Proto se Andrej Babiš bojí a snaží se nás zastrašit. Proti označení vlastizrádce se rozhodně budu bránit právní cestou,“ řekl europoslanec Tomáš Zdechovský

„Kvůli Babišovi mi vyhrožují smrtí.“

„Premiér České republiky spustil svými výroky o vlastizrádcích proti mě lavinu výhrůžek a urážek dotýkající se i mé rodiny, za které se musí umět omluvit,“ napsal Tomáš Zdechovský na svém Facebooku. Podle europoslance se nelze omluvit pouze ve vysílání nebo na tiskové konferenci vlády. 

Zdechovský na svém profilu zároveň zveřejnil konverzace a zprávy, které mu v těchto dnech chodí. „Fašistický udavači a kolaborante, už abys chcípl ty vlastizrádná kryso,“ píše se v jedné ze zpráv.

„Výhružky smrtí mě rozhodně nezastraší. Ba naopak. Všichni tito magoři, jejich urážky a výhružky mě vedou k tomu, že budu pokračovat ve své práci daleko intenzivněji než doposud,“ dodává Zdechovksý na svém profilu. 

Babiš se poslancům omluvil 

Andrej Babiš se za výrok proti europoslancům omluvit ve vysílání Frekvence 1 i na své twitteru. Zdechovský však omluvu zpochybnil. 

„To mě mrzí, asi jsem to přehnal , omlouvám se. Já to tak vnímám protože tito lidé v Evropském parlamentu skutečně dělají politiku proti mně,“ řekl Babiš ve vysílání Frekvence 1. 

Tomáš Zdechovský omluvu Andreje Babiše nebere. Tu nepřijal ani Peksa. „Pan premiér se omluvil za termín „vlastizrádce“, aby vzápětí dodal, že poškozujeme zemi,“ napsal na svém twiteru europoslanec Mikuláš Peksa (Piráti). 

„V souvislosti s jeho výroky připravujeme právní kroky. Nebudu to nyní specifikovat. Nicméně už mi volali z kanceláře předsedy parlamentu a touto otázkou se budeme zabývat. Opravdu je nepřijatelné, aby poslanci Evropského parlamentu byli napadáni premiérem“ řekl europoslanec Tomáš Zdechovský pro portál echo24.cz. 

Spor Andreje Babiše, Tomáše Zdechovského a Mikuláše Peksy tak pravděpodobně skončí u soudu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Budějcká Drbna

Štítky Tomáš Zdechovský, Andrej Babiš, Mikuláš Peksa, politika, Hradec Králové, výhružky, soud, spor, vlastizrádce, smrt, europoslanec, Evropský parlament, střet zájmů, ANO 2011, KDU-ČSL, Vláda ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli Babišovi mi vyhrožují smrtí, říká hradecký europoslanec Tomáš Zdechovský  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.