Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Studentům specializovaných lékařských oborů, poskytne Královéhradecký kraj další stipendia

Na stipendia pro studenty specializovaných lékařských oborů, jsou na další dva roky vyčleněny krajskými radními čtyři miliony korun z rozpočtu. Vše ještě musí schválit zastupitelé 23. března.

Problémy s nedostatkem lékařů a zdravotních sester, jsou napříč celou republikou. Se zajištěním lékařského personálu v krajských nemocnicích pomáhá Zdravotnický nadační fond Královéhradeckého kraje prostřednictvím stipendií už od roku 2015. Mezi mladými, je o ně velký zájem.

Jeden student může získat stipendium ve výši 100 tisíc korun, v případě oborů s akutním nedostatkem lékařů až 150 tisíc korun. Začínající lékaři se zavážou pracovat na akreditovaném pracovišti poskytovatele zdravotních služeb minimálně tři roky. Tímto způsobem se již podařilo pro práci v regionu získat více než 100 mladých lékařů,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar.

Zdravotnický nadační fond žádá kraj v současné době o čtyři miliony korun, které použije na výplatu stipendií. Zájemci o ně mohou žádosti podávat během dubna a května. Následně se vyhodnotí a vyplaceny budou v průběhu května a června.

Stipendia kraj vyplácí studentům, kteří po absolvování lékařské fakulty nastoupí do specializačního vzdělávání konkrétního lékařském oboru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky Královéhradecký kraj, lékař, Aleš Cabicar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentům specializovaných lékařských oborů, poskytne Královéhradecký kraj další stipendia  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.