Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hromadné akce se rušit nebudou, rozhodla Bezpečnostní rada státu

, aktualizováno 4. března 2020, 9:35

Stát nebude kvůli novému koronaviru omezovat hromadné akce, rozhodla dnes Bezpečnostní rada státu. Novinářům to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). K omezování shromáždění podle něj není důvod, nákaza se nerozšiřuje. Všechny akce a shromáždění nad 5000 lidí budou ale pořadatelé podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) muset hlásit krajským hygienickým stanicím, aby posoudily riziko. I podle něj není nutné rušit akce plošně.

Premiér současně hájil pondělní rozhodnutí nevpustit diváky na Světový pohár v biatlonu na Vysočině. "Pokud to nikdo nepochopil, je to akce nad 100.000 lidí," uvedl. Naposledy se světový pohár konal v Itálii, odkud jeden nakažený divák odjel do Německa. Rada podle Babiše v tomto případě rozhodla správně, a to na doporučení hlavní hygieničky Evy Gottvaldové.

O případném zákazu akcí a shromáždění nad 5000 lidí mluvil v úterý ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Opozice vládu kritizovala v souvislosti s omezením Světového poháru v biatlonu za nejednotný postup.

Fotbalová i hokejová liga tak mohou pokračovat s diváky. Jedinou soutěží, na kterou nebudou mít diváci přístup, tak zůstal Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě. O tom rada rozhodla již v pondělí. Čtyřdenní závody začnou na Vysočině ve čtvrtek.

Ve fotbalové lize se bude v neděli hrát pražské derby Slavia - Sparta, na které může dorazit až 20 tisíc fanoušků. Hokejová extraliga pak má před sebou páteční závěrečné kolo základní části, v němž budou tři týmy bojovat o udržení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky omezení, Bezpečnostní rada státu, Andrej Babiš, Vojtěch, Hamáček, vláda, info, koronavirus, ANO 2011, Adam Vojtěch, Světový pohár v biatlonu, Krajská hygienická stanice, Kraj Vysočina, Eva Gottvaldová, Itálie, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hromadné akce se rušit nebudou, rozhodla Bezpečnostní rada státu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.