Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

V Dobrošově shořelo osobní auto na popel. Může za to únik paliva

Profesionální i dobrovolní hasiči z Náchoda vyjeli v úterý ráno k požáru osobního auta do Dobrošova. Než se na místo dostali, dobylo kompletně celé vozidlo v plamenech. Hasiči tak oheň, který se částečně rozšířil i na okolní keře, uhasili.

„Na místo zásahu byl povolán technický chemický automobil. Ze zasaženého vozidla uniklo větší množství nafty, které se smísilo s vodou,“ popisuje zásah hasičů jejich mluvčí Martina Götzová. Jednotky tak zasypaly místo kolem požáru zasypaly sorbentem. 

Celková škoda vyšplhala na zhruba 100 tisíc korun. Škoda na autě je odhadnuta na 90 tisíc, 10 tisíc korun pak na křoví a soukromé ceduli vedle silnice. Příčinou byla podle hasičů technická závada po úniku paliva.

Hasičský přístroj není povinný, ale hodí se 

V České republice nepatří hasící přístroj do povinné výbavy vozu. I tak ho ale doporučují v autě mít. Hasicí přístroj nemusíte použít nutně jenom na hašení. Ty kvalitní, z pevného pláště lze použít i jako alternativu kladiva, pokud se potřebujete dostat ze svého vozu a je třeba rozbít okénko. Stejně tak jím můžete rozbít okénka vozů, kde se snažíte vyprostit posádku po nehodě. V tu chvíli je všestrannějším pomocníkem, než jste si mysleli.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, HZS Královéhradeckého kraje, hasící přístroj, Dobrošov, únik paliva, Náchod, Česko, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dobrošově shořelo osobní auto na popel. Může za to únik paliva  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.