Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Univerzita Hradec Králové zakázala příjezdy i odjezdy akademiků a studentů do rizikových oblastí

Univerzita Hradec Králové bere situaci kolem šíření koronaviru s maximální vážností. Kromě zajištění speciálních antibakteriálních gelů na všechny budovy, přistoupila k okamžitému zákazu výjezdů a příjezdů akademiků i studentů do a z rizikových oblastí.

„Jejich vývoj sledujeme na webových stránkách kompetentních orgánů, zejména tedy Ministerstva zahraničních věcí, Ministerstva zdravotnictví a Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje, se kterou jsme v každodenním intenzivním kontaktu,“ říká mluvčí univerzity Hradec Králové Jakub Novák.

Studentům i zaměstnancům, je doporučeno nevyjíždět do oblastí, které sice nejsou označeny jako rizikové, ale výskyt koronaviru evidují.  

Univerzita Hradec Králové plánovala na květen významné setkání strategických partnerů UHK. Mělo jít o představitele zahraničních vysokých škol, se kterými intenzivně spolupracuje a vyměňuje studenty a akademiky. Konat se ale nebude. Protože někteří partneři pochází ze zasažených oblastí a protože výskyt koronaviru COVID-19 ohlásila už i Česká republika, byli jsme nuceni toto významné setkání zrušit,“ uvedl Novák.

O rušení dalších univerzitních akcí nebo dokonce výuky v tuto chvíli Univerzita Hradec Králové rozhodně neuvažuje. Není k tomu důvod. „Řídíme metodickými pokyny ze strany kompetentních orgánů a jsme připraveni jejich doporučení a nařízení naplňovat,“doplnil Novák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Univerzita Hradec Králové

Štítky Univerzita Hradec Králové, koronavir, akademici, studenti, Hradec Králové, COVID-19, Jakub Novák, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita Hradec Králové zakázala příjezdy i odjezdy akademiků a studentů do rizikových oblastí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.