Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci Králové čeká na výsledek testu na koronavirus jedna žena. Jde o šestého pacienta v Královéhradeckém kraji

V Královéhradeckém kraji se nyní čeká na výsledek testu na koronavirus u jedné ženy. Podle informací Hradecké Drbny se jedná o šestnáctiletou Češku. Je na infekční klinice hradecké fakultní nemocnice. Výsledek testu by měl být znám dnes. Dosud bylo v kraji na koronavirus testováno pět lidé, vždy s negativním výsledkem.

"Můžu potvrdit, že ve Fakultní nemocnici Hradec Králové čeká na výsledek jedna pacientka," řekl lékařský náměstek Zdeněk Tušil.

K dnešnímu ránu bylo v Královéhradeckém kraji v preventivní domácí karanténě 81 lidí. Karanténu jim nařídili hygienici. Převážně jde o lidi, kteří se vrátili z Itálie. Celkem byla dosud preventivní karanténa v Královéhradeckém kraji nařízena 103 lidem. U 22 z nich již izolace skončila s pominutím inkubační doby.

Mezi čtyři negativně testované případy na koronavirus patřila i íránská studentka medicíny na hradecké fakultě Univerzity Karlovy. Po návratu z Íránu byla kvůli podezření na nákazu koronavirem v neděli hospitalizována. Nyní má nařízenou domácí izolaci.

Infekční kliniku s lůžkovým oddělením má v kraji fakultní nemocnice. Infekční oddělení disponuje 40 lůžky a dalších 60 lze v případě nutnosti vyčlenit.

Krajští hygienici doporučují lidem, kteří se vrátí z ohrožených oblastí a jsou bez zdravotních obtíží, aby využili e-mailovu adresu koronavirus@khshk.cz. V e-mailu by měli uvést bydliště, mobilní telefon a přesné místo, z něhož se vrací. K dispozici jsou infolinky hygienické stanice. V pracovní dny od 08:00 do 16:00 to je telefonní číslo 495 058 111, mimo pracovní dny od 09:00 do 17:00 mohou lidé volat na 721 417 310.

V případě zdravotních obtíží a návratu z rizikových oblastí by měli lidé volat infekční kliniku Fakultní nemocnice Hradec Králové v pracovní době od 7:30 do 15:30 na telefonní číslo 601 130 894 a v mimopracovní dobu od 15:30 do 7:30 na 721 417 310.

Laboratorní testy potvrdily v Česku nemoc COVID-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje, zatím u pěti lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Královéhradecký, COVID-19, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, klinika, karanténa, Drbna.cz, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Itálie, Univerzita Karlova, Írán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové čeká na výsledek testu na koronavirus jedna žena. Jde o šestého pacienta v Královéhradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.