Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Lhotecká ulice v Hradci Králové bude zavřená. Řidiči se nedostanou ke Stříbrnému rybníku

Od 23. března do 7. července bude uzavřena část Lhotecké ulice v Malšově Lhotě. Veškerá doprava povede po objízdných trasách ulicemi Lhotecká, Úprkova, Gočárův okruh, Víta Nejedlého, Bratří Štefanů, Podhůrská a Stříbrná. Omezení se dotkne i MHD.

„Město zde zajišťuje nové chodníky, veřejné osvětlení, napojení dešťové kanalizace a sadové úpravy. Jedná se o pokračování další části první etapy, která probíhala ve Lhotecké ulici vloni v létě. Na této rozsáhlé rekonstrukci město spolupracuje s Královéhradeckým krajem, který zde zajišťuje mimo jiné potřebnou opravu silničního povrchu,“ říká Jiří Bláha (ODS), náměstek primátora pro oblast investic.

Uzavřená bude silnice v úseku od ulice K Břízkám až po Bělečskou ulici, kde bude křižovatka s Lhoteckou ulicí neprůjezdná. Zde vznikne 60 metrů dlouhý chodník včetně přechodu pro chodce u křižovatky s Akátovou ulicí.

Rekonstrukce omezí MHD

Po objízdné trase budou muset jezdit i autobusy městské hromadné dopravy. Pro cestující budou k dispozici dvě náhradní konečné zastávky. „Jedna z nich bude zřízena v ulici Bělečská s názvem Malšova Lhota a druhá bude k dispozici v ulici Úprkova pod názvem Malšovice – zahrádky,“ říká mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová.

Město do oprav chodníků, veřejného osvětlení, úpravy zeleně a dalších potřebných prací investuje celkem 10,7 milionu korun včetně DPH.

Ohodnoť článek

Foto Budějcká Drbna

Štítky Lhotecká ulice, Hradec Králové, Malšova Lhota, uzavírka, MHD, omezení, doprava, městská hromadná doprava, Vít Nejedlý, chodník, Stříbrná, Jiří Bláha, ODS, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lhotecká ulice v Hradci Králové bude zavřená. Řidiči se nedostanou ke Stříbrnému rybníku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.