Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve Dvoře Králové nad Labem se uzavřela Krkonošská ulice. Řidičům to způsobí komplikace

Doprava ve Dvoře Králové nad Labem se dnes mnoha řidičům zkomplikovala. Opravovat se začala Krkonošská ulice, která je hlavní spojnicí mezi Dvorem, Trutnovem a Krkonošemi. Ta je tak kompletně uzavřená a bez povolení se sem nedostanou ani řidiči, kteří zde bydlí.

Jedná se celkem o dva kilometry dlouhý úsek mezi čerpací stanicí v Krkonošské ulici a odbočkou na Vítěznou. Rekonstrukce za 85 milionů korun je další etapou opravy silnice II/300 mezi Dvorem Králové nad Labem a obcí Kocbeře. 

Kromě kompletní opravy kanalizace a vodovodů dojde také k předláždění stávajícího chodníku, k vybudování nového chodníku až na křižovatku k „Chaloupkám“ a bude zde i nové pouliční osvětlení. Město za tyto práce zaplatí 25,5 milionu korun. Zbytek, tedy rekonstrukci silnice, financuje Královéhradecký kraj. 

Rekonstrukce Krkonošská ulice by měla být hotová do podzimu tohoto roku.

Objízdná trasa vede přes Choustníkovo Hradiště

Řidiči musí Krkonošskou ulici v obou směrech objíždět přes Choustníkovo Hradiště. Do Krkonošské ulice se dostanou pouze dělníci, složky IZS a řidiči se speciálním povoleném od společnosti Městské vodovody a kanalizace Dvůr Králové nad Labem.

Rekonstrukce omezí i autobusovou dopravu

Uzavírka se silně dotýká i linek autobusové dopravy. Začínají tak platit výlukové jízdní řády. Podobně jako tomu bylo u rekonstrukce kruhového objezdu, nahradí část odkloněných linek zastávku „Pošta“ zastávka „Dukelská“.

Zcela uzavřené zůstanou v opravovaném úseku zastávky „Dvůr Králové nad Labem, kaplička“ a „Vítězná, Záboří.“ Odkloněné linky budou na objízdných trasách stavět na náhradní zastávce „Vítězná, Komárov“. 

Do Krkonošské ulice jen s povolením

Krkonošská ulice je uzavřená. Občané a řidiči, kteří zde bydlí budou potřebovat povolení k vjezdu. To vystaví společnost Městské vodovody a kanalizace Dvůr Králové nad Labem. „K žádosti je třeba připojit jméno a příjmení, trvalé bydliště, telefon a registrační značku vozidla,“ stojí na webu města Dvůr Králové nad Labem. Žádost je třeba odeslat na e-mailovou adresu alfred.phl@mevakdknl.cz

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Dvůr Králové nad Labem, Krkonošská ulicice, uzavírka, autobus, objízdná trasa, komplikace, doprava, kanalizace, Krkonoše, Trutnov, Choustníkovo Hradiště, Kocbeře, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové nad Labem se uzavřela Krkonošská ulice. Řidičům to způsobí komplikace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.