Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nemocnice Královéhradeckého kraje povede Urešová, střídá Tomášika

Novou předsedkyní představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje představenstvo holdingu zvolilo dosavadní statutární ředitelku Oblastní nemocnice Náchod Ivanu Urešovou. V čele holdingu, který řídí několik krajských nemocnic, vystřídá od 1. března Mariana Tomášika, jenž holding vedl od začátku roku 2019.

Tomášik se stal místopředsedou holdingu. V čele nemocnice Náchod, která je největší krajskou nemocnicí, Urešovou vystřídal dosavadní prokurista nemocnice a ekonomický náměstek ředitelky Jan Mach. Urešová dosud byla členkou představenstva holdingu. Z funkce v čele náchodské nemocnice dnes odstoupila.

"Jsem pevně přesvědčen, že personální změny povedou i nadále ke kvalitnějšímu řízení nemocnic zřízených Královéhradeckým krajem," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Přesunutí Urešové do čela holdingu oznámil Cabicar již loni v září s tím, že změna nastane k 1. únoru. Na konci ledna Urešová oznámila, že si vše ještě potřebuje promyslet vzhledem k rozpracovaným úkolům, které má v náchodské nemocnici.

V reakci na Cabicarem navržený přechod Urešové do čela holdingu rezignoval loni v září na místo krajského zastupitele starosta Náchoda a poslanec Jan Birke (ČSSD). Tehdy uvedl, že nemocnice Náchod je manažersky a lidsky v rozkladu. Urešová jeho slova odmítla. Cabicar svůj postup tehdy označil za zodpovědný a Urešové se zastal.

Minulý týden představenstvo holdingu navrhlo kvůli "ztrátě důvěry" odvolat ředitele nemocnice Jičín Tomáše Slámu (ODS). Návrhem by se měla příští týden zabývat dozorčí rada holdingu. Proti odvolání ostře vystoupila ODS, která je v krajské vládě s TOP 09. "K odvolání ředitele není žádný důvod. Po odborné stránce i z hlediska hospodaření je to jedna z nejlépe fungujících nemocnic v kraji," uvedl náměstek hejtmana Martin Červíček (ODS). Sláma výtky vůči své osobě odmítl.

Pod holding spadají nemocnice v Jičíně, Trutnově, Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který patří i nemocnice Rychnov nad Kněžnou.

Autoři | Foto Nemocnice Náchod

Štítky ČR, nemocnice, správa, personální, Královéhradecký, 2.VERZE, FOTO, Ivana Urešová, Královéhradecký kraj, Oblastní nemocnice Náchod, Aleš Cabicar, ODS, TOP 09, Jan Mach, Jan Birke, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Královéhradeckého kraje povede Urešová, střídá Tomášika  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.