Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hlavní ulice na Novém Hradci se dočká rekonstrukce. Práce omezí MHD

Výtluky, praskliny, rozbité chodníky. Takhle vypadá Hlavní ulice na Novém Hradci Králové dnes. Město se proto rozhodlo, že opraví úsek mezi Roudničkou a Brněnskou ulicí. Nový bude povrch samotné silnice, chodníky ale také veřejné osvětlení, zeleň a autobusové zastávky.

Rada města Hradec Králové tento týden schválila zadávací podmínky. Do konce května chce mít firmu, která rekonstrukci provede. „Rekonstrukce bude rozdělena do dvou etap. Nejprve se začne úsekem od zástavby Hlavní ulice směrem od Roudničské ulice přes rockový klub U Cikána k točně MHD Kluky. Poté bude plynule navazovat další etapa na druhou stranu až po ulici Národních Mučedníků. Kompletní oprava včetně kolaudačního řízení by mohla být hotová v první polovině roku 2022,“ řekl náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).

Na kolik rekonstrukce přijde se zatím neví. Její konečná cena bude známa až z konkrétních nabídek firem, které budou mít o rekonstrukci zájem. „Předpokládanou hodnotu rekonstrukce jsme se rozhodli nezveřejňovat, a tedy neuvádět ji ani v zadávacích podmínkách. Věříme, že tímto krokem máme větší šanci získat rozumné nabídky a naopak eliminovat ty, které by byly schválně přemrštěné,“ vysvětluje náměstek Bláha.

Nový povrch dostanou i silnice, které Hlavní ulici propojují. Jde především o silnici Pod Vodárnou, K Hvězdárně a také K Cikánku. Nová bude i zeleň podél silnice, vymění se pouliční osvětlení a kompletně se zrekonstruuje i zastávka MHD Kluky.

Rekonstrukce omezí MHD

„Již od března začnou Vodovody a kanalizace Hradec Králové v Hlavní ulici stavět splaškovou kanalizaci,“ říká tisková mluvčí Hradce Králové Kateřina Šmídová.

Od 2. března do konce září bude linka číslo 1 vynechávat zastávky Domov důchodců a Kluky Planetárium. Jako náhradní zastávky budou cestujícím sloužit Biřička a Kluky. První ranní spoj z přesunuté zastávky Kluky bude odjíždět ve 4:55 hodin.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Hlavní ulice, Nový Hadec Králové, Hradec Králové, rekonstrukce, MHD, omezení, silnice, městská hromadná doprava, Roudnička, Nový Hradec Králové, Jiří Bláha, Rada města Hradec Králové, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní ulice na Novém Hradci se dočká rekonstrukce. Práce omezí MHD  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.