Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hejtman kraje svolal vedení bezpečnostních složek. Cílem bylo připravit se na koronavirus

Hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán svolal vedení bezpečnostní složek. Vedení kraje tak reaguje na výskyt koronaviru ve 12 evropských zemích. Cílem této mimořádné schůzky bylo ujasnit si, zda jsou složky IZS na případný výskyt nového viru připravené. A to přesto, že se nákaza v České republice zatím nepotvrdila.

„Porada kterou jsem svolal, navázala na úterní jednání bezpečnostní rady státu. V Královéhradeckém kraji žádné onemocnění koronavirem nemáme, chceme být ale připraveni na takovou situaci,“ vysvětluje hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (ČSSD). Jednání bezpečnostních složek se zúčastnili zástupci krajského integrovaného záchranného systému, ale i členové bezpečnostní rady kraje. 

Situaci kolem koronaviru sleduje i město Hradec Králové. V posledních dnech se mezi veřejností objevila zpráva, že je nakažen jeden z místních studentů. Údajně měl být o víkendu lyžovat v Itálii. Informace se však nezakládají na pravdě. „Zatím se není čeho obávat. V České republice ani Hradci Králové koronavirus potvrzen není,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Nejdřív je nutné kontaktovat hygieniky. Až poté vyrazit k lékaři

Hlavním tématem schůzky byl případný postup i preventivní opatření. Vedení kraje doporučuje všem, kteří cestují z rizikových oblastí, aby pečlivě sledovali svůj zdravotní stav a v případě příznaků kontaktovali krajskou hygienickou stanici. Až poté navštívili svého lékaře.

„Chování obyvatelstva bude jedním ze základních prvků. Pokud budou lidé dodržovat doporučená opatření, budeme schopni případné zavlečení nákazy zvládnout,“ řekl ředitel Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Ivan Kučera

Aktuálně platí doporučení krajské hygienické stanice především pro cestující z rizikových oblastí. Těmi jsou: Čína, Hongkong, Japonsko, Singapur, Jižní Korea, Irán a Itálie. V Itálii pak hlavně oblast kolem Milána, Benátek a Boloni.

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky schůzka, bezpečnostní složky, IZS, Královéhradecký kraj, koronavirus, Čína, Itálie, nemoc, hygiena, COVID-19, Jiří Štěpán, Česko, Krajská hygienická stanice, ČSSD, Bezpečnostní rada státu, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman kraje svolal vedení bezpečnostních složek. Cílem bylo připravit se na koronavirus  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.