Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lávka přes Labe v Hradci Králové až za tři roky. Město se domluvilo s bankou

Městu Hradec Králové se podařilo s bankou ČSOB domluvit a odsunout kolaudaci lávky přes Labe o další tři roky. Má to však podmínku. Do konce května je třeba získat změnu povolení pro stavu lávky. Dodatek ke smlouvě s ČSOB projednala rada a v březnu jí budou schvalovat zastupitelé.

„Ceníme si přístupu banky jako partnera, který zohlednil naše snahy udělat maximum pro dodržení podmínek kupní smlouvy na pozemky, ze které vyplývají sankce při nedodržení termínu výstavby lávky,“ řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek. Ve smlouvě se městu podařilo dohodnout posunutí samotné kolaudace lávky o tři roky.

Radnice nyní připravuje nový tendr na stavební firmu, která by lávku podle současného projektu postavila. Důležitou součástí je však získat potřebnou změnu povolení na stavbu lávky. To je jedna z podmínek banky. Vydaná stavební povolení jsou totiž propojená přímo se stavbou nového sídla banky.

„Banka se při stavbě budovy musí řídit platným územním rozhodnutím, které je ale navázané na již hotovou lávku. Aby ČSOB mohla svou budovu dostavět i bez lávky, musíme naše územní rozhodnutí změnit, což umožní částečnou změnu projektu banky pro jeho dokončení. To je podmínka dohody ze strany banky,“ vysvětluje investiční náměstek primátora Jiří Bláha. Na tuto změnu má magistrát čas do konce května.

Nedodržení termínu by znamenalo začít znovu

Pokud město nutná rozhodnutí o změně stavby nezíská nebo nestihne dodržet termíny, bude muset začít znovu. V tomto případě se celý projekt zruší a začne se připravovat kompletně nový. „Pak bude nutné podat kompletní žádost o nové územní rozhodnutí, a to do dvaceti měsíců od tohoto oznámení. Od vydání územního rozhodnutí na lávku bude nutné provést stavbu a kolaudaci do tří let,“ doplňuje k dodatku náměstek Bláha.

Radnice má v plánu na stavbu lávky využít dotace v rámci ITI hradecko-pardubické aglomerace. Podmínkou je však uzavření smlouvy se stavební firmou do poloviny srpna tohoto roku. Pokud se to nepovede, může město přijít až od 91 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Hradec Králové

Štítky lávka, Labe, čsob, Hradec Králové, aldis, stavba, povolení, smlouva, dohoda, banka, Československá obchodní banka, kolaudace, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka přes Labe v Hradci Králové až za tři roky. Město se domluvilo s bankou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.