Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradecká záchytka měla o víkendu rušno. Jeden z mužů se chtěl dokonce prát se strážníky

Deset tisíc korun jako pokutu a další dva tisíce za pobyt na záchytce platí muž, který se chtěl se strážníky Městské policie Hradec Králové o víkendu prát. Policii na něj zavolali kolemjdoucí, kteří už delší dobu sledovali jeho snahu nasednout na kolo a odjet.

„Volající občané, kteří ho již delší čas pozorovali, měli obavy nejen o jeho zdraví, ale i bezpečnost projíždějících řidičů,“ řekla mluvčí strážníků Eva Kněžourová. Už na první pohled bylo vidět, že to muž s alkoholem přehnal. Strážníci ho tak vyzvali, aby přestal a nastoupil k nim do auta.

To se mu však nechtělo a kolo mu stále přišlo jako lepší nápad, jak se dostat domů. „Muž nereagoval, choval se agresivně a vulgárně nadával. Oháněl se kolem sebe rukama, ve snaze zasáhnout strážníka do obličeje. Ten útok odrazil a nasadil mu pouta,“ říká Kěnžourová. Nakonec tak skončil na záchytce.

Na záchytce skončil i muž, který v pravé nedělní poledne ležel na lavičce před obchodním domem. „Dechová zkouška mu prokázala téměř tři promile alkoholu,“ dodává mluvčí Eva Kněžourová.

Další tři opilci byli na terminálu hromadné dopravy. Dva si ustlali na toaletách a jeden na zemi před halou. První z nich odešel domů „po svých“, další skončil na záchytce a pro třetího přijela sanitka. Při usínání si poranil hlavu.

Opilce policie během víkendu řešila i v jednom z místních hudebních klubů. „Za přítomnosti hlídek městské policie i Policie ČR se situace velmi rychle zklidnila,“ dodává Kněžourová. Za vším měla být podle všeho rozlitá a rozbitá sklenice.

Ohodnoť článek

Foto Hradecká Drbna

Štítky opilec, kolo, záchytná stanice, Hradec Králové, strážníci, městská policie, záchytka, policie, Policie České republiky, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká záchytka měla o víkendu rušno. Jeden z mužů se chtěl dokonce prát se strážníky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.