Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fiktivní voják vylákal od ženy z Trutnovska 7 tisíc korun. Nebyla ale jediná

Na internetu se to podvodníky jen hemží. Přesvědčila se o tom teď i jedna žena z Trutnovska. Přes sociální síť se seznámila s mužem, který tvrdil, že je zahraniční voják. Pod příslibem budoucího společného života z ní vylákal peníze, a už se neozval.

Žena totiž jeho slibům uvěřila a přistoupila na to, že mu pomůže při zprostředkování zásilky s jeho výdělkem v zahraničí. Poškozená měla poté uhradit poplatky za údajné zaslání balíku a podvodník z ní tímto způsobem nakonec vylákal téměř 7 tisíc korun, řekl policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Případ už šetří policie a pachateli hrozí při dopadení a odsouzení až dvouleté vězení. 

Není to poprvé, co se policie setkala s takovým případem

Před fiktivním zahraničním vojákem, varovali policisté už v minulosti. Loni v prosinci, poslala žena z Hradecka vojákovi, údajně ze speciálních pozemních sil americké armády, v přepočtu téměř 35 tisíc korun. Namluvil jí, že se potřebuje dostat ze základny v Damašku za svojí dcerou, které tragicky zemřela matka. Další desítky tisíc, měla žena poslat na letenku. To už ale banka vyhodnotila jako podezřelou platbu a žena tak díky tomu o další peníze nepřišla.

V loňském roce se jiná žena z Hradce Králové, seznámila přes sociální síť s mužem, který vystupoval jako americký novinář. I v tomto případě slíbil společný život. Vylákal z ní 640 tisíc. Na to, že naletěla podvodníkovi, přišla sama. Následně se obrátila na policii.

Obdobných případů, šetří policisté z Královéhradeckého kraje několik. Co doporučují?

Při komunikaci ve virtuálním prostředí buďte obzvláště ostražití. Podvodníci jsou velmi sofistikovaní a snaží se od svých obětí vylákat nemalé finanční prostředky, které poté mizí v nenávratnu. Nenechte se zviklat promyšlenými legendami a neposílejte jim své peníze.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky policie, fiktivní voják, varování, peníze, vězení, okres Trutnov, Královéhradecký kraj, Armáda Spojených států amerických, Damašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fiktivní voják vylákal od ženy z Trutnovska 7 tisíc korun. Nebyla ale jediná  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.