Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vysoké teploty komplikují vlekařům údržbu sjezdovek. Lyžování je však stále slušné

Lyžaři v Královéhradeckém kraji mají k dispozici více než 70 kilometrů upravených sjezdových tratí. Podmínky pro lyžování ve větších střediscích Krkonoš a Orlických hor jsou stále velmi dobré, vyplynulo z dnešních vyjádření zástupců areálů. Na sjezdovkách leží od 20 do 100 centimetrů sněhu. Lyžuje se i v podhůří Krkonoš.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn je v provozu 25 kilometrů sjezdovek z celkových 27. "Na sjezdovkách leží 50 až 60 centimetrů sněhu. Podmínky jsou ideální," řekl Adam Svačina ze špindlerovského střediska. V okolí střediska jsou desítky kilometrů upravených běžkařských tratí.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec se lyžuje na 43 kilometrech upravených sjezdovek ve všech areálech, tedy na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou, Černém Dole, Velké a Malé Úpě a Svobodě nad Úpou.

"Ve SkiResortu připadl ve středu a v noci na dnešek nový sníh a podmínky pro lyžování jsou výborné. Na sjezdovkách je od 50 do 100 centimetrů sněhu a pro běžkaře se upravuje 70 kilometrů tratí v okolí Černé a Světlé hory, nad Pecí pod Sněžkou a z Černého Dolu," sdělila mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

V Krkonoších jsou v provozu také střediska Herlíkovice - Bubákov, Kněžický vrch a Kebrlák u Vrchlabí, Mladé Buky, Strážné, Pěnkavčí vrch nad Velkou Úpou, Prkenný Důl v Žacléři nebo Dolní Dvůr. Na Trutnovsku se lyžuje i v podkrkonošských Petříkovicích, Radvanicích a na Jičínsku ve skiareálu Máchovka v Nové Pace.

Velmi dobré podmínky hlásí v Orlických horách střediska v Deštném a Říčkách, kde je na upravených sjezdovkách až 80 centimetrů sněhu. V Orlických horách v hradeckém kraji se lyžuje také v Sedloňově, Zdobnici nebo v Olešnici v Olických horách.

Na hřebenech Krkonoš je přibližně 50 až 100 centimetru sněhu a v lavinových katastrech platí druhý, tedy mírný stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Dnes Poláci opět otevřeli cesty na Sněžku z polské strany, které byly uzavřeny od pondělí 17. února kvůli poškozenému opláštění polské meteorologické stanice. V Orlických horách je v nejvyšších partiích okolo 15 centimetru sněhu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, sjezdovka, Krkonoše, Orlické hory, Královéhradecký kraj, Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Špindlerův Mlýn, Malá Úpa, Svoboda nad Úpou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysoké teploty komplikují vlekařům údržbu sjezdovek. Lyžování je však stále slušné  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.