Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie odložila případ posprejovaní Havlovy chalupy na Hrádečku. Pachatele nemá

Policie nenašla neznámého sprejera, který v říjnu loňského roku posprejoval vrata chlupy Václava Havla na Hrádečku. Případ tak odložila. Škoda je vyčíslena na pět tisíc korun. O náhradu však Dagmar Havlová nežádá.

Žalobu na neznámého pachatele v polovině října loňského roku podala starostka Mladých Buků Lucie Potůčková. Případ tak začala řešit policie z Trutnova. „Po příjezdu na místo hlídka zjistila na vratech tři nápisy bílou barvou, které tam nasprejovala dosud neznámá osoba,“ dodala k případu mluvčí policie Eva Prachařová.

Havlová chce na Hrádečku postavit hotelový resort

Vdova po prezidentu Václavu Havlovi Dagmar Havlová chce nedaleko své chalupy na Hrádečku postavit hotelový resort. Součástí projektu Hrádeček Resort by měly být apartmány a hlavní budova. V komplexu má být i muzeum Václava Havla a parkoviště. Chalupu a pozemky na Hrádečku Havlová po prezidentově smrti zdědila.

Havlová záměr nekomentovala. "Vyjádření paní Havlová v této záležitosti neposkytne. Jedná se o soukromou věc a do té vám, promiňte, nic není,"  řekla Barbora Pavlovská z Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97.

Ohodnoť článek

Foto Robert Feješ

Štítky Václav Havel, chata, Hrádeček, vandal, policie, pachatel, odložený případ, Dagmar Havlová, Lucie Potůčková, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odložila případ posprejovaní Havlovy chalupy na Hrádečku. Pachatele nemá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.