Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Krkonošská horská služba nedoporučuje kvůli větru hřebenové túry

Silný vítr a snížená viditelnost. Právě kvůli tomu nedoporučuje krkonošská horská služba hřebenové túry. Na hřebenech Krkonoš měl vítr ráno sílu až 72 kilometrů v hodině. Kvůli silnému větru nadále stojí horní úsek lanovky z Růžové hory na Sněžku.

Na Sněžce byla ráno mlha, minus 8,6 stupně Celsia, pocitová teplota okolo minus 15 stupňů a vítr dosahoval rychlost téměř 70 km/h. Po poledni měl v nárazech rychlost i 126 km/h.

V Krkonoších v lavinových katastrech platí druhý mírný stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Na hřebenech Krkonoš je až 110 centimetrů sněhu. V posledních dvou dnech ,napadlo až 30 cm sněhu. Na závětrných svazích a žlabech je ho více.

"Zde se mohou tvořit desky z navátého sněhu. Během dne bude nadále sněžit za působení silného západního větru. Uvolnění laviny je možné jen při velkém dodatečném zatížení, a to jen ojediněle ve velmi strmém extrémním terénu, které se většinou zastaví ještě na svahu," uvedl dnes Robert Dlouhý z krkonošské horské služby.

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) nadále varuje před vstupem do lesů. Po silném větru hrozí pády stromů nebo jejich vrcholků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, vítr, lavina, Krkonoše, horská služba, Sněžka, vichřice, Růžová hora, Krkonošský národní park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonošská horská služba nedoporučuje kvůli větru hřebenové túry  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.