Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Pojišťovny sčítají škody po vichřici Sabine. Jde o desítky milionů korun

Škody způsobené bouří Sabine, která se Českou republikou prohnala v pondělí, dosahují desítek milionů korun. Pojišťovny v Královéhradeckém kraji nejčastěji řeší poškozené střechy, střešní okna, okapy a skleníky. Následky však nejsou tak velké jako v případě orkánů Kyrill a Herwart v minulých letech.

„V Královéhradeckém kraji je zatím nahlášeno na 300 škod za víc než deset milion korun. U menších škod, řádově do 30 tisíc korun lidé nemusí čekat na mobilního technika. Takové škody jsme schopni s klienty uzavřít rychle po telefonu,“ říká mluvčí Generali pojišťovny Ivana Buriánková. 40% procent všech nahlášených škod se už pojišťovně podařilo vyřešit. 

V celé České republice má pojišťovna nahlášených 3200 škod za přibližně 87 milionů korun. „Nejvíce škod je hlášeno ze středočeského kraje, a to 770 za přibližně 17 milionů korun,“ doplňuje Buriánková. 

Kooperativa zatím eviduje 260 událostí za osm milionů korun. „Od úterý už máme v terénu všechny naše mobilní techniky,“ uvedl mluvčí pojišťovny Václav Bálek

Pojišťovně Allianz se od pondělí ozvalo 150 klientů. Většina z nich se škodami do deseti tisíc korun. 

Důležitá je fotodokumentace

Všechny pojišťovny doporučují škodu nafotit a vytvořit přehled poškozených nebo zničených věcí. To vše by měl klient předat pojišťovně společně s hlášením škodné události. 

Pokud vítr odnesl střechu, je třeba jí nafotit, a hned poté budovu přikrýt, aby do ní nenapršelo. V každých pojistných podmínkách je totiž věta o tom, že klient musí zabránit následným škodám. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Sabine, škody, pojišťovna, likvidace, miliony, hasiči, hlášení, Storm Ciara, Česko, Královéhradecký kraj, Generali Pojišťovna, Allianz, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojišťovny sčítají škody po vichřici Sabine. Jde o desítky milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.