Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Jičínsku zastavili policisté zdrogovaného řidiče se zákazem řízení

Čtyřiatřicetiletého řidiče osobního auta zastavila včera mezi obcemi Běchary a Běchárky na Jičínsku, policejní hlídka. Při kontrole se zjistilo, že má z rozhodnutí Městského úřadu v Novém Bydžově vysloven zákaz řízení až do roku 2021. Tím to ale neskončilo.

„Vše vyvrcholilo provedeným orientačním testem na návykové látky, který byl pozitivní na Amfetamin/Metamfetamin.Následné lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu pro zjištění míry ovlivnění návykovou látkou řidič odmítl,“ řekl policejní mluvčí Aleš Brendl.

„Ve zkráceném přípravném řízení tak policisté muži sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodal Brendl.

O trestu za řízení pod vlivem návykových látek a odmítnutí lékařského vyšetření, rozhodne příslušný správní orgán. V případě prokázání viny, mu hrozí několikaměsíční zákaz řízení  a vysoká pokuta.

V okrese Jičín jde za poslední dny už o druhý obdobný případ

Na začátku února, kontrolovali policisté na frekventované silnici I/35 v Úlibicích osobní auto, které řídila třicetiletá žena. Ta už měla zákazy řízení motorových vozidel dokonce dva. Vysloveny byly až do června příštího roku. I tato řidička měla pozitivní test na drogy. Následný odběr tělních tekutin v nemocnici odmítla. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, zákaz řízení, Jičínsko, okres Jičín, Nový Bydžov, Běchary, Běchárky, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jičínsku zastavili policisté zdrogovaného řidiče se zákazem řízení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.