Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stavba úseků dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Jaroměří jde podle plánu

Po dálnici D11 z Hradce Králové až do Jaroměře, by se mohli prohánět první řidiči v květnu roku 2022. Zatím jde vše jak má. Z plánovaných 154 kilometrů dálnice, která vede z Prahy do Hradce Králové, se jezdí po zhruba 91 kilometrech.

Dalších 22 kilometrů, je aktuálně ve výstavbě právě mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Po zimní přestávce, začne v úseku Hradec Králové-Smiřice, výstavba mimoúrovňové křižovatky v Plotištích a ve Smiřicích. Pokračovat bude i výstavba dvaceti mostů. „Jedná se o mosty dálniční a přeložkové. Dále bude probíhat kontinuální výstavba hlavní trasy,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

V úseku Smiřice-Jaroměř, pokračují práce na všech osmi mostech, kromě železničního, který je ve zkušebním provozu. Po celé trase dálnice se bude pokračovat také s pokládáním konstrukčních vrstev silnice, vyjma mostů. „V září 2020 je v plánu začít stavět provizorní přeložku silnice I/37 v místě napojení přivaděče I/33 na konci stavby, na konci roku poté s budováním samotné okružní křižovatky na silnici I/37,“ dodal Studecký.

Úsek ze Smiřic do Jaroměře, by měl být hotový do prosince roku 2021. Po dálnici z Hradce Králové do Smiřic, se řidiči projedou za dva roky v květnu.

Trasa z Trutnova  na Polsko by se mohla urychlit

Po dostavění dálnice D11 do Jaroměře, bude zbývat dostavět ještě 40,8 kilometru směrem do Trutnova a dál k Polským hranicím u Královce. Polsko je ale s výstavbou dálnice, která by měla na D11 navazovat, podstatně dál. Hotovou by ji mělo mít už za tři roky.

Vicepremiér a ministr dopravy Karel Havlíček (ANO) uváděl jako reálný termín rok 2028. Jeho cílem je zkrátit přípravu, zrychlit výkupy pozemků a postavit alespoň úsek mezi Trutnovem a státní hranicí o několik let dříve. Jinak by mohly vzniknout dopravní komplikace. „Proto musíme co nejdříve schválit v tomto roce zákon o liniových stavbách a vyřešit možnosti zkrácení celé stavby a přiblížit termíny otevření české i polské dálnice,"dodal ministr dopravy Karel Havlíček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hkcity

Štítky D11, dostavba, Smiřice, Jaroměř, Hradec Králové, ministr dopravy, dálnice, Dálnice D11, stavba, silnice, Praha, Karel Havlíček, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba úseků dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Jaroměří jde podle plánu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.