Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Hotel Černigov v Hradci Králové půjde k zemi ještě letos

Hotel Černigov už několik let čeká na demolici, aby na jeho místě mohl vyrůst nový moderní hotel s kongresovým sálem. Nejvyšší budovu v Hradci Králové se i přes veškerá snažení nepodařilo zachránit. Demolice tak odstartuje ještě letos. Ve chvíli, kdy bude mít společnost CPI stavební povolení na nový komplex.

„Momentálně připravujeme projektovou dokumentaci pro stavební povolení,“ napsal ve vyjádření pro Hradeckou Drbnu tiskový mluvčí společnosti CPI Jakub Velen. Zároveň potvrdil, že dokud nebude na stole ležet ono povolení, s demolicí starého hotelu se nezačne. To by mohla společnost získat v druhé polovině letošního roku.

„Nechceme začít demolovat, dokud nebudeme mít veškeré potřebné podklady a nebudeme moct začít stavět nový objekt. To říkáme už od začátku a nic se na tom nezmění,“ dodává Velen.

Pokud půjde vše podle plánů, mohl by se nový komplex začít stavět ještě na konci letošního roku. Stavět se bude dva roky. „Demoliční práce budou trvat přibližně 4 měsíce. Začneme s nimi, jakmile vyřešíme veškeré nutné podklady,“ doplňuje Valen.

Nový hotel Clarion bude mít 162 pokojů, restauraci, wellness a kongresové centrum s multifunkčním sálem pro 700 lidí. V další části budou kancelářské prostory až pro 1200 lidí. V přízemí se budou nacházet také obchody, na to je určených necelých 2 tisíce metrů čtverečních.

Zachránit starý Černigov se nepodařilo

Pokusů o záchranu původního hotelu z roku 1975 bylo hned několik. Národní památkový ústav například žádal ministerstvo kultury o zařazení stavby na seznam památek. Ani to se však nepodařilo. „Nebyly shledány žádné nové skutečnost pro zahájení správního řízení a žádný nový podmět či návrh nepřišel,“ znělo ve vyjádření ministerstva kultury v září loňského roku.

Přesný termín demolice hotelu dodnes nikdo nezná. Podle toho také postupuje současné vedení hotelu. Rezervaci pokoje je možné provést ještě minimálně do konce tohoto roku. Redakce Hradecké Drbny se proto snažila kontaktovat ředitele hotelu a získat od něj vyjádření. To se však nepovedlo.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto CPI Property Group

Štítky černigov, hotel, Hradec Králové, cpi, pieger plaza, vizualizace, demolice, Drbna.cz, Národní památkový ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotel Černigov v Hradci Králové půjde k zemi ještě letos  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.