Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Hradci Králové se budou losovat startovací byty. Na víc než 450 žadatelů se nedostane

O budoucích nájemcích startovacích bytu v Hradci Králové rozhodne losování. To je v plánu zítra od 15 hodin ve velkém sále Adalbertina. O padesátku nových bytů se přihlásilo celkem 521 lidí. Na všechny se nedostane.

„Vítězný uchazeč bude mít možnost si konkrétní byt prohlédnout a pak sdělit odboru správy majetku města, zda na něj chce uzavřít nájemní smlouvu. V případě jeho nezájmu, bude osloven další vylosovaný v pořadí,“ vysvětluje náměstkyně primátora Věra Pourová (ANO 2011). Letos jsou k dispozici byty v Třebši, na Podzámčí a také na Novém Hradci Králové o velikosti 1+kk a 2+kk.

O městské byty je u mladých každý rok velký zájem. Za bydlení v nich se platí jen třetinu běžného nájmu. Ten se v krajské metropoli pohybuje kolem 167 korun za metr čtvereční. Startovací bydlení však vychází na 45,30 korun za metr čtvereční.

„Hradec Králové má v systému startovacího bydlení zařazeno 132 bytů a hromadné losování většího počtu bytů najednou organizuje zhruba jednou za dva roky,“ řekla před časem tisková mluvčí Magistrátu města Hradec Králové Kateřina Šmídová.

O startovací bydlení žádá čím dál tím méně mladých

Letos se o rovnou padesátku bytů přihlásilo celkem 521 lidí. Při posledním losování v říjnu 2018 se o 46 bytů ucházelo 1123 mladých lidí.

Nové vedení města zpřísnilo podmínky. Žadatel o městské byty musí ve městě pracovat nebo mít v krajské metropoli trvalý pobyt. „Například žadatel nesmí být dlužníkem města nebo městem zřízených právnických osob, jeho příjem musí dosahovat nejméně 20.000 korun hrubého a je zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti," řekla Pourová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Statutární Město Hradec Králové

Štítky bydlení, startovací byty, Hradec Králové, losování, 2+kk, 1+kk, Třebeš, nový hradec, na plachtě, Věra Klásková, ANO 2011, Nový Hradec Králové, Magistrát města Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se budou losovat startovací byty. Na víc než 450 žadatelů se nedostane  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.