Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Mladý pár podcenil počasí a vyrazil do hor. Zachraňovat je musela Horská služba

Horská služba musela v pátek v Krkonoších zachraňovat dva mladé lidi. Pár se ve zcela nevhodném oblečení vydal na túru z Pece pod Sněžkou přes Sněžku do Špindlerova Mlýna. Několik set metrů pod vrcholem nejvyšší české hory jim došly síly a obrátili se na záchranáře s žádostí o pomoc.

Na místo byla vyslána trojice záchranářů na terénní čtyřkolce a sněžném skútru. Dvojice byla nalezena na cestě pod vrcholem Sněžky. "Když jsme jim poskytli tepelný komfort, převezli jsme je na stanici lanové dráhy Sněžka - Růžová hora. Odtud pokračovali lanovkou do Pece pod Sněžkou a následně naším vozem na stanici Horské služby v Peci," uvedl zasahující člen Horské služby Krkonoše Tomáš Novák.

Na hřebenech panoval silný vítr, který v nárazech dosahoval i 30 metrů za sekundu. Horská služba v takovém počasí počasí hřebenové túry nedoporučuje, a to ani v kvalitním oblečení a obutí a s náležitou výbavou do hor. "Turisté měli skutečně štěstí, protože v dané lokalitě je horší pokrytí mobilním signálem, a tak se nám nepodařilo získat dostatečně přesnou polohu z aplikace Záchranka," uvedl náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa.

Autoři

Štítky ČR, neštěstí, turistika, horská služba, Krkonoše, Sněžka, Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn, Tomáš Novák, Růžová hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý pár podcenil počasí a vyrazil do hor. Zachraňovat je musela Horská služba  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.