Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie dopadla zloděje, který v Hradci Králové vykrádal auta

Dvaadvacetiletý muž se v krajské metropoli vloupal do třiadvaceti aut, ukradl jedenáct jízdních kol a jeden batoh. Celkem tak napáchal škodu za víc než čtvrt milionu korun. Muž už byl za podobné krádeže 18 měsíců ve vězení. Teď mu hrozí až pět let.

„Obviněný dvaadvacetiletý muž se do aut dostával po rozbití okénka nalezeným předmětem. Jednalo se například o dlažební kostku, betonový kvádr či kámen. Na poslední dvě auta si přinesl bezpečnostní kladívko, které u něho bylo při zadržení nalezeno,” řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Mladík si auta vybíral namátkově a bral převážně to, co leželo volně na sedačkách. Ve většině případů však způsobil daleko větší škodu na autě než na ukradených věcech.

Jelikož měla policie začátkem týdne dostatek důkazů, vydala státní zástupkyně souhlas se zadržením. To, že se ho podařilo zatknout ještě ten den je víceméně náhoda. „Muže, jak si obhlížel zaparkovaná vozidla a hledal možný úlovek, si v ulici Lužická v Hradci Králové všiml kolega ve svém volnu,” doplnila Kormošová.

Mladík se vrátí do vězení

Dvaadvacetiletý muž už má s vězením své zkušenosti. Propuštěn byl na konci října, kdy si odpykával trest na 18 měsíců za podobné krádeže. Krást navíc začal hned po propuštění. Podle policie první kolo ukradl v listopadu. Od té doby kradl každým druhým dnem.  

„Vyšetřovatel podal ke státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval a muže do vazby poslal. Muž je tedy od čtvrtečního dopoledne vazebně stíhán a zpovídá se z trestných činů krádež, neoprávněné opatření platebního prostředku a poškození cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let,” dodala mluvčí Kormošová.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krádež, auto, rozbité sklo, policie, zloděj, jízdní kolo, vězení, policista v civilu, dopadení, Hradec Králové, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla zloděje, který v Hradci Králové vykrádal auta  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.