Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie navrhla obžalobu v kauze krkonošského dotačního podvodu

Královéhradecká policie dnes navrhla krajskému státnímu zastupitelství obžalovat devět osob v takzvané krkonošské kauze. Případ se týká dotačního podvodu, poškození finančních zájmů EU, zneužití pravomoci úřední osoby a dalších činů. Obviněno je osm lidí a právnická osoba.

Podrobnosti k případu dnes policie nesdělila, Karásek ani neřekl, kolika skutků se obvinění týká. Už dříve policisté informovali, že věc souvisí s rekonstrukcí a provozem modernizované lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku.

"Byly poškozeny zájmy státu, míří to do hospodaření v oblasti životního prostředí a místní samosprávy. Spis jsme předali, je v moci státního zástupce, víc k tomu říci nemohu," řekl ředitele krajské policie pro službu kriminální policie a vyšetřování Jiří Karásek. Na začátku bylo obviněno devět lidí, jeden během vyšetřování zemřel. Jeho trestní stíhání tedy bylo zastaveno.

Mezi obviněnými je podle dosavadních informací starosta Pece Alan Tomášek (SNK Sněžka) či bývalý ředitel Krkonošského národního parku (KRNAP) Jan Hřebačka. Policie jména obviněných nepotvrdila. Obviněným hrozí podle právní kvalifikace až 12 let vězení.

Podle dřívějších informací se takzvaná krkonošská kauza vztahuje k městu Pec pod Sněžkou a území svěřenému do péče Správy KRNAP. Kriminalisté koncem října 2018 zajistili na několika místech na Trutnovsku, včetně Pece, materiály při domovních prohlídkách a při prohlídkách nebytových prostor u fyzických osob i veřejné správy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, EU, kriminalita, správa, Krkonoše, policie, Evropská unie, Pec pod Sněžkou, Sněžka, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie navrhla obžalobu v kauze krkonošského dotačního podvodu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.