Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

I přes vysoké teploty se dá v Krkonoších slušně lyžovat

Hlavní lyžařské areály v Krkonoších nabízejí relativně dobré podmínky pro lyžování. Na sjezdovkách leží od 20 do 60 centimetrů sněhu a vlekaři využívají současné mrazivé počasí k výrobě dalšího umělého sněhu. Na hřebenech Krkonoš je 35 až 50 centimetrů sněhu a platí nejnižší první stupeň lavinového nebezpečí.

V SkiResortu Černá hora - Pec je nyní otevřeno 36 kilometrů sjezdových tratí v areálech Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý Důl a Velká a Malá Úpa. "Mrazivé teploty, které v posledních dnech panují zejména v noci, jsme využili k zasněžování na sjezdovkách, které ještě nejsou otevřené. O víkendu má navíc sněžit a tak se lyžařské podmínky na horách budu v následujících dnech ještě zlepšovat," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Běžkaři mají v okolí Černé hory upraveno asi 33 kilometrů tratí, v Peci pod Sněžkou kolem 12 kilometrů. Večerní lyžování SkiResort nabízí na sjezdovce Protěž na Černé hoře a na sjezdovce Javor v Peci pod Sněžkou.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn leží na sjezdovkách od 20 do 65 centimetrů sněhu a otevřeno je přes 17 kilometrů sjezdovek. V provozu jsou i všechny lanovky. Kvůli závodům je dnes pro veřejnost uzavřena sjezdovka Stoh.

V Krkonoších jsou dále v provozu střediska Herlíkovice - Bubákov, Kněžický vrch a Kebrlák u Vrchlabí, Dolní Dvůr, Mladé Buky, Strážné. Mimo provoz jsou areály Svoboda nad Úpou a Prkenný Důl v Žacléři.

V Říčkách v Orlických horách leží na modré a červené sjezdovce od 20 do 80 centimetrů technického sněhu. Černá sjezdovka je zatím mimo provoz. V areálu Deštné v Orlických horách jsou v provozu dvě lanovky, vleky zatím nejezdí. Otevřena je v Deštném polovina z celkem pěti kilometrů sjezdovek. V nejvyšších partiích Orlických hor leží kolem 15 centimetrů sněhu.

Autoři | Foto Olovoucká Drbna

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, lyže, sníh, Krkonoše, sjezdovka, Černá hora, Pec pod Sněžkou, Malá Úpa, Orlické hory, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes vysoké teploty se dá v Krkonoších slušně lyžovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.