Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Neznámý vandal poničil v lesích u Bělečka stromy. Pořádaly se zde neschválené závody?

Rozum nad činy některých lidí zůstává stát. Stejně tak by se dalo popsat to, co někdo provedl v minulých dnech na některých stromech v lesích poblíž Bělečka. Řádění neznámým lidí, či jedince, se stalo zřejmě jen kvůli tomu, že se zde uskutečnily nepovolené závody.

Několik osekaných stromů od větví, uřezané stromy ve své polovině, vytrhané porosty a jinak poničené zarostlé části v lese nedaleko Bělečka, tedy v místě, kde se už láme Královéhradecký s Pardubickým krajem. Zřejmě se tak stalo jen kvůli pořádání lesních cyklistických či běžeckých závodů, které však nebyly oficiálními, jelikož lesní správa žádné takové na minulé dny nepovolila. 

Pravděpodobné závody se uskutečnily navíc mimo vyznačené cesty, což by správcům lesů ve finále zřejmě až tolik nevadilo. O hodně více je však logicky rozčílil pohled, když se zřejmé závody jasně uskutečnily mimo vyznačené cesty, které si pořádající lidé sami vysekali a zničili tím tak několik stromů.

"Pořádání akce v lese je možné jen se souhlasem majitele a na základě oznámení orgánu státní správy lesů. Představte si, že by přes Vaši zahradu někdo uspořádal závody, vytrhal Vám záhonky a ořezal ovocné stromy, které jste za nemalé peníze pořídili a s úsilím a péčí se o ně starali," uvádí pochopitelně rozlobení zástupci této lesní části na svých facebookových stránkách.


Mohou za poničené stromy někým pořádané závody? (foto: Městské lesy Hradec Králové a.s.)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městské lesy Hradec Králové a.s.

Štítky vandal, lesy, poničené stromy, nepovolené závody, Lesy ČR, les, strom, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý vandal poničil v lesích u Bělečka stromy. Pořádaly se zde neschválené závody?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.