Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Škoda Auto vyrobila ve Vrchlabí tři miliony převodovek, putují i do Jihoafrické republiky

Automobilka Škoda Auto vyrobila v závodě ve Vrchlabí na Trutnovsku tři miliony převodovek. Osmatřicet procent produkce převodovek končí v modelech Škody Auto, zbytek se montuje do dalších aut koncernu Volkswagen. Produkci automatické převodovky DQ 200 zahájil závod po kompletní přestavbě a rozšíření v září 2012. ČTK o tom informovala Škoda Auto.

Investice do nových hal a zavedení výroby převodovek dosáhly 6,5 miliardy korun. Před zavedením výroby převodovek se v závodě montovala auta, naposledy modely Roomster a Octavia. Loni v lednu se závod dostal na současnou výrobní kapacitu 2200 převodovek denně. Ročně závod s asi 1000 zaměstnanci vyrobí přes 500 000 kusů převodovek.

Přes polovinu vyrobených převodovek putuje z Vrchlabí do Německa. Dalšími odběrateli jsou závody koncernu Volkswagen v Indii, Polsku, Rusku, Španělsku, Jihoafrické republice a v Maďarsku.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává celosvětově více než 37 000 zaměstnanců, v ČR více než 32 000 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, automoto, Škoda Auto, Vrchlabí, převodovka, ŠKODA AUTO a.s., Jihoafrická republika, Volkswagen, okres Trutnov, Indie, Rusko, Česko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda Auto vyrobila ve Vrchlabí tři miliony převodovek, putují i do Jihoafrické republiky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.