Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V létě strážníci řeší častější stížnosti na rušení nočního klidu

Městská policie má v tomto období o poznání více výjezdů a nejinak tomu bylo i o víkendu. Strážnici museli řešit hned několik stížností ze strany obyvatel, a to především kvůli rušení nočního klidu.

Operační pracoviště městské policie přijalo během o víkendu větší množství stížnosti na rušení nočního klidu. Teplé počasí je ideální pro večerní pobavení venku. Okna restaurací i bytů zůstávají otevřená a hluk, který za denního provozu ani nevnímáme, se ve ztichlém městě rozléhá po okolí.

Za rušení nočního klidu může padnout pokuta až 10 tisíc korun

Ideální je najít určitý kompromis mezi lidmi, kteří odpočívají a chtějí spát a těmi, kteří se chtějí pobavit. ,,Pokud míra hluku přesáhne určitou hranici a ruší noční klid, může být, jako přestupek proti veřejnému pořádku, řešena pokutou až do výše 10000 korun. Proto apelujeme na občany, aby se snažili být vůči sobě ohleduplní,” řekla mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová.

Krátce před půlnocí řešila hlídka městské policie hluk televizního vysílání vycházející z otevřeného okna, před jednou hodinou ranní pak skupinku mladých lidí, užívající si zábavu u bazénu rodinného domku, přijala i několik stížností na hlasitou hudbu z restaurací či po druhé hodině ranní uklidňovali mládež dovádějící v parku.

Ve všech případech stačila domluva strážníků a lidé se ztišili.

Autoři | Zdroj MP Hradec Králové

Štítky rušení, noční klid, strážníci, obecní policie, hluk, Strážnice

V létě strážníci řeší častější stížnosti na rušení nočního klidu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.