Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec Králové odložil tendr na stadion, stále řeší projekt

Rada města Hradce Králové odložila schválení podmínek výběrového řízení na stavbu nové fotbalové arény v Malšovicích za půl miliardy korun. Projekční firma ještě musí upřesnit některé položky ve výkazu výměr, aby korespondovaly s prováděcí dokumentací. Za zpožděné dodání projektové dokumentace město po projekční firmě uplatňuje penále kolem jednoho milionu korun.

Pokud se projektantům podaří dát položky výkazu výměr do pořádku, mohla by o tendru na stavbu rozhodnout rada města na mimořádném zasedání tak, aby celou záležitost mohli projednat zastupitelé na zasedání 29. května. „Pokud by se to nestihlo, měli by věc projednat zastupitelé na červnovém zasedání,“ řekl náměstek primátora pro investice Jindřich Vedlich. Dosavadní zdržení činí podle něj jeden měsíc, protože původně se počítalo, že zastupitelé tendr projednají již v dubnu.

Město zatím nemá jasno, v jakém rozsahu zakázku vypíše. Podle Vedlicha jsou ve hře tři varianty. První možností je pouze výstavba nové západní tribuny, druhou výstavba tribuny s jednou boční tribunou a třetí možností je tribuna se dvěma bočními tribunami za oběma brankami. Stavět by se mohlo začít letos na podzim.

Podle primátora Zdeňka Finka (HDK) bude zvolené řešení odvislé od finančních možností města. Náklady na západní tribunu se odhadují na 284 milionů korun včetně DPH a každá boční tribuna by mohla stát asi 80 milionů korun bez DPH. Vedlich neuvedl, kterou variantu bude radě města a zastupitelům navrhovat. „Ještě bych to rád projednal ve vedení města,“ řekl.

Nový stadion s kapacitou téměř 10 tisíc sedících diváků vyroste na místě nevyhovujícího Všesportovního stadionu z roku 1960. V hlavní západní tribuně by mělo být zázemí pro klub, hráče, fanoušky a novináře. Stadion by měl splňovat parametry pro mezinárodní utkání nejvyšší kategorie. Zachováno u nového stadionu zůstane i typické osvětlení hrací plochy čtyřmi takzvanými lízátky, i když v modernizované podobě. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové.

Loni na podzim ze západní tribuny zmizela střecha, sedačky, komentátorské stanoviště a beton na povrchu pískového valu. Kapacita stadionu bez západní tribuny klesla ze 7000 na 4500 diváků.

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky stadion, Malšovice, stavba, zpoždění, Hradec Králové, rada obce, Jindřich Vedlich, Zdeněk Fink, FC Hradec Králové, Hudební divadlo Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové odložil tendr na stadion, stále řeší projekt  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.