Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž, který chodil po Hradci se zbraní a mířil na lidi, znásilnil přítelkyni a vyhrožoval kolegovi zabitím. Hrozí mu deset let vězení

Hradečtí policisté v pondělí (6. 5. ) odpoledne přijali trestní oznámení od jednoho muže, ve kterém jeho bývalý spolupracovník vzbudil obavu o svůj život a majetek. Dvaačtyřicetiletý "kolega" po něm neoprávněně požadoval peníze a hrozil mu zabitím a zapálením domu. Po vypátrání se zjistilo, že hledaný muž toho má na svědomí mnohem víc. Před časem chodil po Hradci se zbraní a mířil na lidi, o víkendu dokonce zbil a znásilnil přítelkyni.

Policisté po muži začali okamžitě pátrat a zjistili, že by se mohl po Hradci pohybovat na motorce. Během hodiny ho objevili na třídě ČSA. Zastavili ho a podrobili dechové zkoušce, která ukázala pozitivní výsledek – téměř 1,6 promile alkoholu. Vzápětí muž putoval na služebnu.

„Šetřením se dále zjistilo, že o víkendu opětně fyzicky napadl svoji přítelkyni, přičemž ji nadával a vyhrožoval ji usmrcením, a poté ji i znásilnil. Po útocích musela žena vyhledat lékařské ošetření. Dále se zjistilo, že se jedná o téhož muže, kterého jsme v nedávné době obvinili z trestného činu nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, kdy chodil po městě se zbraní v ruce,“ uvedla Iva Kormošová, mluvčí policie.

Komisař z oddělení obecné kriminality ho pak obvinil ze zločinu znásilnění, nebezpečné vyhrožování, vydírání a ohrožení pod vlivem návykové látky. U soudu mu hrozí až deset let vězení. „Z důvodné obavy, že se bude skrývat či uprchne, bude působit na nevyslechnuté svědky nebo bude opakovat trestnou činnost, komisař podal ke státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Soudce návrhu státního zástupce vyhověl a muž je od čtvrtečního odpoledne stíhán vazebně,“ dodala Kormošová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, alkohol, vyhrožování, znásilnění, zbraň, České aerolinie

Muž, který chodil po Hradci se zbraní a mířil na lidi, znásilnil přítelkyni a vyhrožoval kolegovi zabitím. Hrozí mu deset let vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.