Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladík si na internetu koupil značkové boty za stovky eur, přišly mu "staré křusky"

Na policejní služebnu v Třebechovicích pod Orebem se minulý týden dostavil šestnáctiletý mladík, který přišel nahlásit, že se stal obětí podvodu. Uvedl, že si na internetu našel inzerát ohledně prodeje značkových bot za 245 eur, které se mu zalíbily a tak si je koupil. V krabici ale místo nové obuvi našel boty staré, jiné značky, obnošené a popsané. Navíc s poděkováním za nákup.

„Mladík neotálel a rovnou zamířil na policejní služebnu. Policisté po vyslechnutí mladíka se okamžitě obrátili na poskytovatele poštovních služeb a dali pokyn k zablokování peněžní transakce. Mladík měl štěstí, že přišel včas a peníze nebyly ještě odeslané,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro přečin podvod, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

„Nedávno jsme varovali před placením za zboží předem a doporučovali jsme využívání služby dobírka, nyní připojujeme další radu: Balíky otevírejte hned po převzetí! Přestože jste balík již zaplatili, většinou je nějaká možnost platbu ještě zablokovat,“ uzavřela mluvčí.

ČTETE TAKÉ: Podvodníci na internetu mají další trik, jak vylákat z lidí peníze 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, boty, podvod, peníze, obuv, Internet, Třebechovice pod Orebem

Mladík si na internetu koupil značkové boty za stovky eur, přišly mu "staré křusky"  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.