Počasí dnes21 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Klinika onkologie a radioterapie hradecké fakultní nemocnice se připojila k projektu Tulipánový měsíc

Klinika onkologie a radioterapie Fakultní nemocnice Hradec Králové se letos zapojila do akce Tulipánový měsíc. Prostředí kliniky oživily stovky obrázků dětí z více než deseti mateřských, základních a základních uměleckých škol nejen z Královehradeckého kraje.

Tulipánový měsíc s mottem „Přivolejme s jarem i naději“ již posedmé v nemocnicích, školách a na dalších místech v České republice pořádá nezisková organizace Amelie, z. s.

Podle organizátorky akce v hradecké fakultní nemocnici Andrey Nečasové jsou na chodbách kliniky k vidění po celé jaro práce dětí z MŠ a ZŠ při Fakultní nemocnici Hradec Králové, ZŠ Jiráskova, ZŠ Habrmanova, ZŠ Nový Hradec Králové a ZUŠ Habrmanova z Hradce Králové, MŠ, ZŠ a ZUŠ z Týniště nad Orlicí, MŠ Velká Jesenice, MŠ Chlum, Všestary a ZŠ Karla IV., z Nového Bydžova, a také ze ZŠ Luže, Košumberk.

Akce má veřejnosti připomenout, že lidé s onkologickým onemocněním čelí mnoha výzvám. Potřebují nejen léčbu, ale i odbornou psychosociální podporu a laskavý přístup.

Autoři | Foto Natálie Poslušná

Štítky FNHK, nemocnice, Hradec, Tulipánový měsíc, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Karel IV. Lucemburský, Česko, Týniště nad Orlicí, Velká Jesenice, Všestary, Chlum

Klinika onkologie a radioterapie hradecké fakultní nemocnice se připojila k projektu Tulipánový měsíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.