Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hádky v obchodních domech, partnerské výměny názorů nebo muž, který spal uprostřed silnice. Městská policie řešila o víkendu 300 událostí

O uplynulém víkendu měli městští policisté z Hradce Králové pořádně napilno. Řešili spory s agresivními zákazníky v obchodních domech, divoké partnerské hádky nebo je zaměstnal muž, který si ustlal uprostřed silnice.

Během uplynulého víkendu se strážníci z Hradce rozhodně nenudili. Hlídky řešily přes 300 událostí. Kromě běžných problémů s parkováním je zaměstnali např. problémoví zákazníci v obchodních domech.

„Jedna z nakupujících se například snažila provézt v kočárku s malým dítětem zboží v hodnotě 700 korun, další zákazník se chtěl „prát“. Byl agresivní, vulgární, a hlavně značně opilý. Odmítal opustit prostor pokladen, kde konzumoval svůj nákup. Na výzvy k opuštění prodejny nereagoval, naopak se snažil strážníka, který ho uchopil za rukáv, uhodit. Pro zklidnění mu musela být nasazena pouta. Žena byla řešena pokutou a muž skončil na záchytce,“ popsala policejní mluvčí Eva Kněžourová.

O pomoc městské policie požádala také mladá žena, která se snažila odejít od přítele. Ten jí v tom ale bránil. Jediné, co na tísňové lince stačila uvést, bylo, že bydlí někde na Benešovce. Pak už byl v telefonu slyšet pouze křik a hovor byl přerušen. Policistům se už ženu nepodařilo kontaktovat zpátky, zato ale dohledali kontakt na její matku. „Ta upřesnila místo, kde dcera s přítelem bydlí a uvedla, že to není poprvé, co jí přítel ublížil. V minulosti musela dokonce vyhledat lékařské ošetření. Policii však nic nehlásila,“ řekla Eva Kněžourová. Hlídka proto vyrazila na místo, nicméně mladá žena nakonec nechtěla nic řešit s tím, že je v pořádku.

Na další partnerskou hádku pro změnu upozornili sousedé. Z bytu vášnivé dvojice byl slyšet nejen křik, ale i hluk rozbíjeného nábytku. Dvojice se pak přivolaným strážníkům omluvila a slíbila, že se hlučná výměna názorů už nebude opakovat.   

Svou roli o víkendu ale, jak bývá zvykem, sehrál i alkohol. Na „záchytku“ strážníci převezli šest mužů. Jeden z nich si „ustlal“ přímo na silnici, další pak uprostřed rušného náměstí.

Uplynulý víkend ale přinesl i daleko pozitivnější události. „Strážníkům se podařilo najít mladou dívku, po které bylo vyhlášeno pátrání, a seniora, který se ztratil při výletu do našeho města,“ uvedla mluvčí.

Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky městská policie, Hadec Králové, opilci, víkend, silnice, obchodní dům, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hádky v obchodních domech, partnerské výměny názorů nebo muž, který spal uprostřed silnice. Městská policie řešila o víkendu 300 událostí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.